Ön tudja, hogy melyik padlótípushoz, melyik tisztítószer a jó? Íme 4 kérdés, 4 válasz, amelyet érdemes feltenni a megfelelő tisztítószer kiválasztásához.


A padlótisztítószerek és megfelelő felhasználási módjukA takarítás során a legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha a padlótisztítógépnek, a felületnek és a szennyeződésnek megfelelő tisztítószert alkalmazunk. 


Mindenekelőtt a szennyeződés típusának megfelelő tisztítószert válasszunk. A legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha a szennyeződést könnyedén feloldja a kiválasztott tisztítószer. Ezt a munka megkezdése előtt, egy teszttel gyorsan ellenőrizhetjük.


Fontos szempont, hogy a padlófelület anyagminőségének, típusánál is megfelelő legyen a kiválasztott tisztítószer. Például a fényes burkolatok felületét ne károsítsák, továbbá száradás után is fényes, homogén felületet kapjunk.


A gépi tisztítás során arra kell figyelni, hogy gyors hatású, nem habosodó, nem gélesedő, nem kristályosodó, a gépgyártó által elfogadott tisztítószert használjunk.

 A megfelelő tisztítószer kiválasztása:

– A leggyorsabb munkavégzést teszi lehetővé (jó szennyoldó képesség, gyorsabb haladás)
-A legszebb felületet eredményezi (tiszta, homogén, ragyogó felület)
– A legolcsóbb (kedvezőbb hígítás, gyorsabb munkavégzés).

Íme a négy kérdés, amelyet érdemes feltenni a megfelelő padlótisztítószer megtalálásához.

 

1. Mennyire piszkos a padló?


Függetlenül a padlóburkolat típusától, van, amikor elegendő egy enyhe tisztítószeres felmosás, máskor pedig ennél alaposabb tisztítást kíván a felület. Általában a padlótisztító szerek az utóbbi kategóriát szolgálják ki. Az egyik olyan tényező, amelyet figyelembe kell venni annak meghatározásához, hogy egy adott padló milyen mértékben igényel mélytisztítást, az az, hogy mekkora a forgalom az adott területen. Egyes területek sokkal alaposabb és gyakoribb tisztítást igényelnek.


2. Hogyan tisztítsam a szőnyegpadlót?


A szőnyegtisztítás leggyakoribb formája nem igényel tisztítószert, mivel mindenfajta szőnyeget rendszeresen szokás porszívózni. Természetesen alkalmilag mindenképp ajánlatos a gépi tisztítás is, ehhez cégünk profi karcher kárpittisztító gépeit ajánljuk. Az ipari szőnyegek esetén, főleg a forgalmasabb létesítményekben, mint például az iskolák vagy éttermek, naponta szükséges ezt a tisztítást elvégezni. Ipari szőnyeg- és kárpittisztító gépeinket ajánljuk ehhez. 

3. Milyen a padló felülete?


A jó hír az, hogy többféle általános célú tisztítószert találhat, amelyek mind a puha, mind a kemény padlók esetén jól működnek. Például a porózus felületek mint a keményfa vagy a laminált padló, jól megbirkóznak a folyékony tisztítószerekkel, azonban gyorsan kell velük dolgoznia, mert a folyadékkal való hosszan tartó érintkezés kárt okozhat a padlóban. Azonban erős súrolásnak egyiket sem szabad kitenni. Amit még érdemes itt is figyelembe venni, hogy mekkora a padló kitettsége. Ezeket a szempontokat mind figyelembe véve, segítünk önnek kiválasztani a legmegfelelőbb tisztítószert, melyet a takarítógép bérlésekor meg is rendelhet tőlünk.

4. Milyen hatásfokú tisztítószerre van szükségem?


A zsíroldó tisztítószerek a legerősebb folteltávolítók, amelyeket kifejezetten erős szennyeződések eltávolításához terveztek. Ellentétben sok pH-semleges, általános célú tisztítószerrel, a zsíroldókat agresszív tisztításra tervezték, és magas lúg- (vagy sav-) tartalommal támogatják a munkáját. Azonban ezek az erős vegyszerek nem minden padlótípushoz alkalmasak. Ilyen pl. a laminált padló is. Ellenben nagyszerűen eltávolítják a guminyomokat, az olaj- és zsírfoltokat a betonról, kőről, kerámialapról.

Jó, ha tudja, hogy a padlótisztító gépekhez kifejezetten gépi tisztításhoz való tisztítószer való, melyet cégünktől szintén megrendelhet, illatos vagy mentes változatban is.

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button