Szinte mindenki takarított már padlót. A söprés és a porszívózás gyakran az első házimunkák közé tartozik, amelyeket a gyerekeknek adunk. Könnyen elképzelhető tehát, hogy az ipari padlótisztítás csak az alapvető, általános ismeretek „felnagyítása”. De a valóság az, hogy még a tapasztalt létesítménygondozók is könnyen elkövethetnek hibákat.

1. Nincs naponta takarítva a padló

Egy üzletnek, vagy egy létesítménynek elképzelhető, hogy nem minden helyiségét használjuk mindennap – talán nem kell minden nap takarítani? A látszat megtévesztő, és csak azért, mert a padló tisztának tűnik, még nem jelenti azt, hogy ne lenne poros. Már egy nap minimális használat után is a legtöbb padlóra vékony porréteg rakódik le. Ugyan ez nem biztos, hogy első pillantásra látszik, de az igen, hogy idő előtt kárt fog tenni a szőnyegben, kárpitfelületekben. Hosszú távon pénzt takaríthat meg, ha időt fordít az alapvető padlótisztításra – a szőnyegek napi porszívózására és a keménypadlók portalanítására.

2. Hiányzik a padló előkészítése súrolás előtt

Elképzelhető, hogy a padló súrolására nincs minden nap szükség. Ez nagyban függ attól, hogy a szóban forgó épületet mire használják. De bármilyen gyakran is alkalmaz súrolókefés gépi tisztítást, fontos, hogy előtte elvégezzen egy alapvető seprést, amivel eltávolítja a port, valamint a nagyobb nem tapadó szennyeződéseket. Ez különösen fontos télen, hideg, nedves időjárás esetén, amikor gyakran kerül só vagy homok a padlóra. Az előkészítő seprés kihagyása számos problémához vezet: a súrolás csak szétszórja ezt a szennyeződést, nem tisztítja meg a padlót. Bizonyos típusú szennyeződések pedig károsíthatják vagy felgyorsíthatják a padlóburkolat kopását.

Cégünktől kölcsönözhet olyan padlótisztító gépet, amellyel megspórolhatja az előseprés folyamatát.

3. Nedves felületek porszívózása

A padlót gyakran kell porszívózni, de ha a szőnyeg épp nedves vagy nyirkos, inkább legyünk türelmesek. Az ipari porszívók erősek, és könnyen felszívják a nedvességet, azonban ez a nedvesség könnyen károsíthatja a vákuummotort, ami költséges javításhoz vagy idővel cseréhez vezet. Az erős szívóerő azt jelenti, hogy egy ipari porszívó még az enyhén nedves szőnyegből is jelentős nedvességet tud kiszívni. Ha gyakran van dolgunk nedves szőnyeggel – például a téli hónapokban, amikor hó és jég is kerülhet a felületekre – fontoljuk meg a nedves/száraz porszívó használatát.

4. Nem megfelelő tisztítószerek alkalmazása

Többféle padlóburkolat létezik, és legalább ennyi fajta tisztítószer. Vannak kifejezetten fához, szőnyeghez, csempéhez, vinilhez stb. készül. A nem megfelelő tisztítószer használata könnyedén károsíthatja a padló felületét, felmarhatja azt. A probléma adódhat abból, hogy tévesen határozzuk meg a padlóburkolat anyagát. Tehát az egyik legfontosabb szempont, hogy tisztában legyünk a tisztítandó padló anyagával, majd győződjünk meg arról is, hogy a megfelelő kompatibilis vegyszert használjuk. És minden esetben végezzünk próbatisztítást egy kevésbé szembetűnő felületen.

5. Túl sok vegyszer használata

Ebben az esetben könnyű azt gondolni, hogy a „minél több, annál jobb”. De az is könnyen előfordulhat, hogy véletlenül túl sokat használunk fel belőle a tisztításhoz. Az igazság az, hogy a túl sok tisztítószer felesleges vegyszermaradványokat hagy maga után, ami végső soron ragacsos lerakódásokat eredményezhet. Ráadásul a túl sok vegyszer használata költséghatékonyság szempontjából sem túl praktikus.

6. Biztonsági előírások betartása

Győződjünk meg arról, hogy egyértelmű jelzéseket használunk nedves padló, vagy más biztonsági veszélyek esetén. Érdemes olyan automata súrolókat alkalmazni, amelyek maximális vízfelvételt biztosítanak, így a padlók gyorsabban száradnak. Ha tisztítás céljából eltávolítjuk a szőnyegeket, helyezzünk el táblákat is – és ne felejtsük el a szőnyegeket a lehető leggyorsabban visszahelyezni. Ugyanilyen fontos, hogy az összes munkatárs betartsa a tisztító vegyszerek kezelésére és a padlóápoló berendezések kezelésére vonatkozó összes irányelvet és bevált gyakorlatot.

A tiszta padló a virágzó létesítmény alapja. Segít megalapozni a biztonságosabb, egészségesebb beltéri környezetet. A padlóápolás pedig az egyik legegyszerűbb dolog, amelyet megtehet a cége erősítésére, valamint a vendégek és a személyzet közérzetének javítására. De a padlótisztítás gyakorlata hibákhoz is vezethet. Győződjön meg arról, hogy nem esik bele a fenti hibák egyikébe sem, így a padlóápolás folyamata a kívánt tisztaságot és biztonságot fogja eredményezni.

Padlótisztító gépeinket itt találja >>


Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button