A betonpadló gyorsan és hatékonyan megtisztítható az ennek megfelelő ipari takarítógéppel, a terület nagyságától függetlenül. Cikkükben választ kaphat a legfontosabb kérdésekre!


A betont több mint 2000 éve használják az emberek, ilyen vagy olyan formában, és sokrétű felhasználási módja van: a kocsibeállótól kezdve a járdákon keresztül egészen a hidakig. A beton az egyik leggyakrabban használt padlótípus, főleg ipari környezetben – jó okkal. Tartós, masszív és minimális törődést igényel, valamint könnyen tisztítható. Ám csak úgy, mint más padlótípusokon, idővel ezen is felhalmozódhat a szennyeződés, különösen forgalmas környezetben.

Cégünk sokféle padlótisztító gépet kínál beton és egyéb padlófelületek tisztítására. Ezeket a sokoldalú gépeket arra tervezték, hogy szinte bármilyen felületet rövid idő alatt megtisztítsanak, amivel Ön időt és pénzt takarít meg.

Az, hogy hogyan kell megtisztítani a betonpadlót, több dologtól függ: az egyik az, hogy tömített-e vagy sem, a másik, hogy kültéri vagy beltéri padlóról van-e szó, illetve, hogy ipari vagy lakossági használatú-e.

I. Tömítettség


Ha a padló nem tömített, akkor azt a lehető leggyorsabban kell megtisztítani, hogy megakadályozzuk a folyadék beszivárgását a betonba.

II. Beltér/Kültér

Beltéri padlóburkolat


A beltéri padlók körültekintőbb tisztítást igényelnek, mint a kültériek – egy egyszerű gépi felmosás általában nem elegendő. A beltéri betonpadlók más szennyeződésnek vannak kitéve, mint a kültériek, és a por is könnyedén lerakódhat. Ilyenkor egy jó padlótisztító gép, mint például Nilfisk BA 410, kiválóan felszívja a port a finomabb részecskék kiszűrésére szolgáló szűrőrendszerével.

Kültéri padlóburkolat


A kültéri betonpadlók erőteljesebb tisztítást igényelnek a mindennapi forgalomból származó szennyeződések eltávolításához. A HAKO B1100 padlótisztító gép ideális nagyobb, akár 8000 négyzetméteres kültéri helyiségekhez. Nagy teherbírású alvázzal rendelkezik, így megbirkózik még a makacs szennyeződésekkel is.


III. Lakossági/Ipari


Lakossági betonpadló tisztítása


A lakossági betonpadló könnyedén tisztítható és karbantartható. Népszerűek ezekben a körökben is, hiszen rendkívül ellenállóak és nem porózusak. Ha azonban nem megfelelően járnak el, idővel erodálódni kezdenek, ami még tisztítás után is poros padlófelületet eredményez. Tekintsük át a tisztítás folyamatát!

1. Távolítsa el a törmeléket és a port

Minden tisztítási folyamat első lépése a por és a kisebb törmelékek eltávolítása. Ezért kezdje a padló alapos felsöprésével, kisebb helyiségek esetén például a Hako Sweepmaster M600 seprőgéppel

2. Törölje fel vagy dörzsölje át a padlót a makacs foltok eltávolításához

Általában a padló kíméletes felmosását javasoljuk, de makacs folt esetén használja az egytárcsás Rotowash R30 padlósúrolót.

3. Alkalmazzon semleges pH-jú tisztítószert

A nem megfelelő tisztítószer használata a beton kémiai összetételének megváltozását okozza, ami a felület korróziójához vezet. Ezért mindig győződjön meg arról, hogy semleges pH-jú tisztítószert használ. Cégünk tisztítószereket is értékesít, így az ön számára minden esetben a legmegfelelőbbet ajánjluk.

Ipari betonpadló tisztítás


Az ipari betonpadlót a lakosságitól eltérő hatások érik, ennél fogva a szennyeződések is más típusúak. Az esetenként nagy gyalogosforgalom, a nehézgépek, és a különböző vegyi anyagok jelenléte nagyobb körültekintést igényel a takarítás terén.


1. Távolítsa el a porrészecskéket

Nos, az első lépés nagyon hasonló a lakossági betonpadló tisztításához. Talán a különbség a takarítógépek méretében lesz. Ehhez a folyamathoz a Tennant S12, vagy a Hako Sweepmaster 980R seprőgépet ajánljuk.


2. A megfelelő géppel súrolja át a padlót
Cégünk sokféle padlótisztító géppel rendelkezik, melyek közül elsősorban az akkumulátoros kivitelű gépeket ajánljuk. Ezenkívül az is elengedhetetlen, hogy a megfelelő ipari tisztítószereket válasszuk, amelyek nem roncsolják a padlót, ugyanakkor elég erősek ahhoz, hogy eltávolítsák a foltokat.

Akkumulátoros gépeinket itt találja >>

Összességében elmondható, hogy a betonpadló – bár strapabíró – mégis körültekintő tisztítást igényel. A takarításnál 3 szempontot kell figyelembe venni: ipari, vagy lakossági használatról van-e szó, tömített-e a padló, illetve, hogy beltéri, vagy kültéri padlóról van-e szó.

Cégünk miden eszközzel rendelkezik a betonpadló tökéletes megtisztításához:

  • seprőgépek
  • akkus és kábeles padlótisztítók
  • ipari szárítógépek

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button