Azok számára, akik tornatermet üzemeltetnek, az egyik legnépszerűbb padlótípus a gumi. A gumi rendkívül tartós, ütéscsillapító hatással bír, és bizonyos hangtompító tulajdonságokkal is rendelkezik. De vajon hogyan tisztítandó?


A gumi padlónak talán az egyik legnagyszerűbb jellemzője az, hogy könnyen tisztítható. Ha vállalkozó, akkor bizonyára ismert ön előtt az a tény, hogy nem megfelelő tisztítás esetén a gumipadló az edzőtermi környezetben könnyedén a baktériumtenyészetek melegágyává válhat. Tehát fontos, hogy nagyon komolyan vegye a tisztaságot és a higiéniát.


Tekintse át útmutatásunkat, melyben lépésről-lépésre végigvezetjük a torna szőnyegek és a gumipadló tisztításán. Amire szüksége lesz a hatékony tisztításához és fertőtlenítéséhez:

  • porszívó
  • fertőtlenítőszer
  • permetszóró
  • padlótisztító gép
  • padlótisztítószer


Ne feledje, hogy a cikkben található utasítások a legrosszabb esetre vonatkoznak. Ha rendszeresen tisztítja a torna szőnyegeket, előfordulhat, hogy nincs szükség minden lépésre. Valójában minden attól függ, hogy mennyire szeretné tisztán tartani a létesítményét. A torna szőnyegek tisztítási folyamatának minden lépésének megvan a maga egyedi célja, és fontos, hogy minden feladatot elvégezzen.


1. Porszívózza fel a szőnyegen található port. Itt a cél az, hogy előkészítsük a járófelületet a padlótisztítógép számára.


2. Súrolja át a szőnyeget a padlótisztító géppel. Munkatársaink segítenek kiválasztani a megfelelő, gyalogkísérős súrológépet ehhez a munkafolyamathoz.


3. Fújja be a torna szőnyeget fertőtlenítőszerrel. Javasoljuk, hogy töltsön fel egy spray-palackot fertőtlenítő oldattal, és fújja át az egész felületet. Ne feledje, hogy a fertőtlenítő oldatnak megfelelő „áztatási időre” van szüksége, hogy az hatékonyan elpusztítsa a baktériumokat. Ez néhány percet vesz igénybe.

4. Súrolja át újra a szőnyegeket a padlótisztító géppel. Mivel a tornaszőnyegnek mostanra már meglehetősen tisztának kell lennie, sokkal gyorsabban mozoghat a padlósúrolóval, amely egyszerre súrolja a matracot és szívja fel a vizet.

Tekintse át akkumulátoros padlótisztító gépeinket!


Az edzőterem gumipadlójának tisztítása


1. Porszívózza fel a szennyeződéseket

Mint minden padlófelület esetében, itt is fontos, hogy távolítson el minden nagyobb szennyeződést. Porszívó használatakor először a padló egy kis részén tesztelje, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a porszívó nem tesz kárt a felületben. A gördülő, puha kefével ellátott porszívók nagyszerűen működnek, és a szennyeződések eltávolításának legegyszerűbb módja.


Tekintse át porszívó kínálatunkat!


2. Mélytisztítás semleges pH-jú tisztítószerrel

Fontos, hogy napi és rutin karbantartási programot dolgozzunk ki, hogy meghosszabbítsuk a gumipadló élettartamát. Vannak olyan esetek is, amikor a padlónak mélyebb tisztításra van szüksége, mint amit egy seprű vagy porszívó képes biztosítani. Ha erős tisztítószert használ, feltétlenül győződjön meg arról, hogy az gumi felületre is alkalmas. Általában a semleges pH-jú tisztító a legjobb megoldás, amely könnyen használható felmosóval, szivaccsal vagy padlótisztító géppel.


3. Tisztítási technikák

Az edzőterem gumipadlójának nedves tisztításához többféle technika áll rendelkezésünkre. Sokan padlótisztító gépet választanak, ami a szőnyegek és más padlófelületek között siklik anélkül, hogy vizet hagyna a résekben. Abban az esetben, ha nem kíván gépet használni, ügyeljen arra, hogy ne áztassa el a padlót. A megfelelő tisztítószert, meleg víz keverékével egyszerűen vigye fel a padlóra szivacsos felmosóval – különös figyelmet fordítva a szennyezett területekre és az esetleges foltokra. Cserélje gyakran a vizet, így éri el a legjobb eredményt.

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button