Az előző részben megismerkedhettünk a laminált padló felépítésével, valamint tisztításának és ápolásának a lehetőségeivel is. A mostani írásunkból tovább mélyítheti tudását, ráadásul azt is megtudhatja, hogy padlófűtésre is alkalmas-e a laminált padló? Tartson velünk!

Profi tippek a tisztításhoz:


– Használjon két vödröt – Felmosáskor használjon két vödröt, egyet a tiszta, egy pedig a piszkos vízhez. Ezzel gyorsabbá válik a takarítás folyamata.
– Belülről kifelé haladjon a takarítás során, hogy ne kelljen átmennie (vagy valaki másnak átmennie) a frissen feltakarított területeken, amikor közlekedik.
– Egy jó porszívóval sok időt és energiát megspórolhat.

Ezeket kerülje a tisztítás során:

Súrolószerszámok – Kerülje a durva és kemény eszközöket, például az fém súrolókat és a kemény sörtéjű porszívókat, mivel ezek megkarcolhatják a laminált padlót, különösen az AC3-as vagy az az alatti besorolásúakat.

Gőzfelmosás – A gőztisztító használata kifejezetten nem javasolt, mivel a gőz, valamint a magas hőmérséklet már rövid távon is kárt tehet a laminált padlóban.

Sok víz – Ha felmosás során tocsog a padló a víztől, az idővel felpúposítja a laminált burkolat felszínét. Ha vízre nagyon érzékeny padlótípussal rendelkezik, azt javasoljuk, hogy felmosás helyet nedves ronggyal történő feltörlést végezzen.

Padlótípusok szerinti összehasonlítás

Laminált vs valódi faparketták

Előnyök:

a) Anyag – Aki szereti a valódi fát, az nem elégedhet meg a laminált padlóval, annak valódi faparkettára van szüksége. Ez a padlótípus nagyszerű külsőt kölcsönöz otthonának, valamint stílust és kifinomultságot sugároznak.

b) Tartósság – Megfelelő gondozással ezek a padlók egy életen át kitartanak. Mivel a deszkák valódi fából készültek, többször csiszolhatók, hogy a színük olyan újszerű legyen, mint a letételük napján.


Hátrányok:


a) Karbantartás – Az állag megőrzése érdekében a fapadlót legalább 10 évente ajánlott felfrissíteni.


b) Költség – A faparketta lényegesen magasabb költséggel jár, mint a laminált padló. A laminált padló általában 3000 forinttól kezdődik négyzetméterenként, addig a valódi faparketta ára ennek sokszorosa is lehet.

Laminált padló padlófűtés esetén


A legtöbb laminált padlóburkolat alkalmas padlófűtés beépítésére, azonban javasoljuk, hogy a rendszer telepítése előtt kérje ki a gyártó véleményét.

Mindenképpen elvárás a laminált padló burkolattól, hogy jó hővezető legyen, és az aljzatot ne szigetelje le a helyiségtől.

Bár ebből a szempontból vizsgálva a kő, a kerámia a legjobb választás, azonban a laminált padló sem rossz, és ha belegondolunk, hogy árban is kedvezőbb, illetve a fűtési szezonon kívül, a nyári vagy kora őszi idényben sem lesz kellemetlen, hideg kő a talpunk alatt, és gyerekeink sem fáznak majd fel a padlón történő játék közben. Hiszen fűtés nélkül is kellemes, langyos, szobahőmérsékletű laminált padló felületén bármikor jól esik a pihenés, vagy a játék – így ezt tudva, már biztosak lehetünk abban, hogy jó döntést hoztunk!

Tisztítási útmutató röviden:

1. Kevés vizet használjon a takarítás során.
2. Szálirányban tisztítsa a padlóburkolatot.
3. Ajánlott a semleges PH tisztítószer használata.
4. A makacsabbnak tűnő foltot azonnal takarítsa fel, nehogy maradandó foltot hagyjon a burkolat felszínén.
5. Ne felmosót használjon, hanem mopot, így nem okoz a nedvesség károkat a padlóburkolaton.
6. Havonta egyszer érdemes speciális laminált-padlóápolót alkalmaznia.

Összegzés:

Akár költséghatékonyság, akár stílus, akár tartósság miatt választja a laminált padlót, a megfelelő ápolás fontos a megjelenés és a funkcionalitás megőrzése érdekében. Kiváló opció az allergiásoknak, kisgyermekes családoknak és azoknak, akiknek egy könnyen kezelhető padlófelületre van szükségük.


Padlótisztító gép kölcsönzés >>

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button