A tisztaság fontos – az egészség, a biztonság és cégek esetén a sikeresség érdekében is. Ahogy az emberek egyre tudatosabbá váltak a tisztaság egészségben játszott szerepével, úgy jelentős lépések történtek a higiéniai protokollok korrigálását illetően. Fontos, hogy legyen tiszta hely a munkavégzéshez, a vásárláshoz, az étkezéshez stb. – egyszóval nincs olyan iparág, ahol ez ne lenne kiemelkedő jelentőségű.

Ha olyan padlótisztító gépet keres, amely megfelel létesítménye igényeinek, számos lehetőség közül választhat. Gyalogkísérős vagy ráülős gépre van szüksége? Esetleg súroló automatára vagy inkább seprőgépre?

Akár rövid távra bérelne vagy hosszútávú tartós bérlésben gondolkozik, minden megoldásra nyitottak vagyunk! Egyedi bérleti konstrukciót alakítunk ki az Ön vagy cége számára.

Ezekkel a hasznos vásárlási tippekkel abban szeretnénk segíteni, hogy a legjobb választást hozza meg a létesítménye és a személyzete számára.

Gyalogkísérős vagy ráülős takarítógép?

Első ránézésre nem tűnik úgy, hogy nagy különbség lenne a két gép típus között. Nagyobb területek takarításához előnyösebb a ráülős takarítógép, mert nemcsak a terület tisztításához szükséges időt csökkenti, hanem a munkaerőköltségeket is. A gyalogkísérős padlótisztító gépek jellemzően a kisebb területek vagy létesítmények tisztítására alkalmasak, különösen ott, ahol nehéz lenne egy nagy méretű géppel manőverezni. A gyalogkísérés is igényel bizonyos fizikai aktivitást, amit szintén nehezebb elviselni egy nagyobb terület takarításánál. Ezenkívül a ráülős gépek gyorsabbak, ezért is jobbak nagyobb területeken. Szánjon időt arra, hogy felmérje a tisztítandó területet méretét, és vegye figyelembe az esetlegesen felmerülő speciális igényeket.

A munkához megfelelő gép kiválasztása

A munkához megfelelő gép kiválasztásakor számos tényezőt kell figyelembe venni. Előfordulhat, hogy az itt felsoroltakon kívül más igények is felmerülnek, de az alábbiakban felsoroljuk azokat a szempontokat, amelyeket a padlótisztító gép kiválasztásánál érdemes szem előtt tartani.

  • Seperni vagy súrolni? Ez az első szempont, amelyet figyelembe kell vennie az eszköz választásánál. Ez attól függ, mit fog takarítani: Ha könnyű, terjedelmes törmelékkel vagy nehéz, nedves törmelékkel foglalkozik, a seprőgép lehet a legjobb választás. A finom por vagy szennyeződés, amit a gyalogos forgalom okoz, a különböző padlónyomok vagy a zsír, valószínűleg egy súrológéppel lehet a legjobban kezelni.
  • A tisztítandó tér mérete. Ismerje meg a tisztítandó terület teljes méretét. Valószínűleg hatékonyabb, ha a nagyobb területeket ráülős géppel, míg a kisebb területeket gyalogkísérős géppel takarítják.
  • Tisztítási utak méretei. Mérje fel a kulcsfontosságú területeket, mint például a legkeskenyebb folyosó szélességét. Ha valamelyik folyosó zsákutca, az azt jelenti, hogy a gépnek meg kell tudnia fordulni. Számba kell venni a legkeskenyebb területeket (például egy ajtónyílást), amelyen a gépnek át kell haladnia takarításkor.
  • A padlófelület típusa. A súrológépeknél és seprőgépeknél kiválaszthatja a használni kívánt kefék típusát. Ez azt jelenti, hogy figyelembe kell vennie a padlófelület típusát és az eltávolítandó szennyeződés fajtáját. Ha finomabb porral van dolgunk, akkor  nejlon vagy poliészter kefét érdemes választani. Míg a nagyobb törmelékek esetén dróttal megerősített kefére van szükség.
  • Munkadíj vs gépköltség. A gépesített tisztítóberendezések használatával jellemzően elérhető munkaerő-megtakarítás alapján a legtöbb létesítménynek gyorsan megtérül a befektetése.
  • Karbantartás. A hatékony és eredményes működés érdekében minden berendezés igényel karbantartást. Ezzel azonban gép bérlésnél nem kell foglalkoznia, hiszen cégünk ingyenes cseregépet biztosít egy esetleges meghibásodáskor.

Remélhetőleg, ezek a tippek segítenek megtalálni az Ön számára legmegfelelőbb padlótisztítógépet. Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon.

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button