A műgyanta padlót ellenállósága miatt előszeretettek használják ipari területeken, ugyanakkor kedvelt a kereskedelemben, az irodaházakban és az oktatási intézményekben is. De vajon hogyan és mivel ajánlott takarítani ezt a padló típust? Erről olvashat az alábbi cikkünkben.


A műgyanta padló egyre inkább kedvelt választás előnyös tulajdonságainak köszönhetően!

Ezek a következők:

  • Esztétikus
  • Jól ellenáll a mechanikus hatásoknak, terhelhető, kopásálló.
  • A szennyeződések nehezebben tapadnak meg rajta, mint más padlókon.
  • Könnyen tisztítható
  • Viszonylag jól ellenáll a vegyszereknek
  • Nem porzik
  • Csúszás mentesíthető
  • Teljesen vízzáró réteget képez


 Mivel valamennyi hatósági és higiéniai előírásnak megfelel, ezért alkalmas gyógyszer- és élelmiszeripari területek burkolására.


A műgyanta padló takarítása


A tisztítási módot számos tényező határozza meg, mint például a műgyanta padlóburkolat típusa, a forgalom nagysága, a szennyeződés mértéke és típusa, valamint a speciális higiéniai követelmények. Minden tisztítási mód az adott körülményekhez igazodik, így például erős szennyeződések esetén szükség lehet speciális tisztítószerekre.

Általánosságban azonban elmondható, hogy takarításuk egyszerű, és ellenállnak a bő vizes felmosásnak is. Felületükről könnyedén és gyorsan eltávolítható minden folt. Amit mindenképpen szem előtt kell tartani, az az, hogy nem szabad alkoholos, acetonos, vagy metilén-kloridos tisztítószereknek kitenni a felületet, hiszen ezek az erős oldószerek könnyen kárt tehetnek és felpuhíthatják a műgyanta padló rétegrendszerét.


Ha takarításra kerül sor, használjunk inkább semleges vagy lúgos PH értékű tisztítószert! Cégünktől megfelelő tisztítószert is kérhet, a bérelt gép mellé.

Hat lépésben a tiszta padlóért

1. Seprés – tisztítás előtt mindig alaposan söpörje fel a padlót. A műgyanta padlót rendszeres sepréssel a legkönnyebb tisztán tartani. A puha sörtéjű seprű tökéletes a szennyeződések, homok, kisebb törmelék eltávolításához. Természetesen, nagyobb méretű helyiségek, folyosók, vagy ipari létesítmények padlóburkolatához seprőgépet ajánlunk.

2. Tisztítószer felvitele a padlófelületre – felmosófejjel vagy padlótisztító géppel.

3. Hagyja állni a tisztítószert a felületen, hogy legyen ideje kifejteni a tisztító hatását.

4. Súrolás – Tisztítószeres súrolás felmosófejjel, vagy nagyobb helyiségekben padlótisztító géppel. A kábeles gépek kisebb méretűek, ezért könnyebb velük a manőverezés, az akkus gépeinkkel pedig nem jelent korlátot a helyiség mérete, hiszen bárhová elér.

5. Eltávolítás – A tisztítószer eltávolítása a felületről.

6. Öblítés – A padló öblítése tiszta vízzel és az öblítővíz eltávolítása a padlóról.

A műgyantapadló élettartamának megőrzése


KARCOLÁSOK – Nehéz tárgyakat, raklapokat vagy éles tárgyakat ne csúsztasson a padlón, mert azok megkarcolhatják a felszínt.

FOLTOK – Ha foltosodás lép fel, először próbálja meg enyhe mosószeres oldattal eltávolítani, majd szükség esetén folytassa erősebb tisztítószerrel, amíg a folt el nem tűnik.

Ne feledjük, a műgyanta padló felületét nem csak azért kell takarítani, mert tisztán esztétikusabb a megjelenése, hanem egyrészt azért, hogy biztonságos legyen a használata, továbbá, hogy megőrizzük annak élettartamát.

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button