Az első gépi padlótisztító gépet a 20. század közepén találták fel, aminek köszönhetően gyorsabb és hatékonyabb lett a nagy területek tisztítási folyamata.


Ennek az újításnak köszönhetően lehetővé vált, hogy a padlót ne csak kézi eszközökkel lehessen takarítani, így lényegesen csökkent a takarításhoz szükséges idő. A padlósúrolóknak köszönhetően lényegesebben gyorsabbá vált a száradási idő, így a takarítás után szinte azonnal lehetővé vált a megtisztított területek használata.


Az ipari padlótisztító gépeknek köszönhetően nőtt a termelékenység, és az alkalmazottak munkamorálja is. Az évek során a padlósúroló gépek sokat fejlődtek, és a modern fejlesztések következtében egyre hatékonyabbá váltak.

Nagyobb forgási sebesség


A korai gépek a maiakhoz képest nehezek és lassúak voltak, de az 1950-es évek végétől megjelentek az első nagy sebességű és változtatható sebességű gépek is. Ekkor a kefék körülbelül 175-350 ford./perc sebességgel forogtak. A legtöbb takarító szakember az 1970-es években ráébredt a padlótisztító gépekben rejlő lehetőségekre, és a gyártók jelentős előrelépéseket tettek az automatizált súrolástechnológiában. Az 1970-es évek végére a padlótisztító kefék forgási sebessége 750-1000 fordulat/percre ugrott.

Továbbfejlesztett kefék és párnák


Ahogy fokozatosan nőtt a kefék fordulatszáma, úgy csökkent az élettartamuk. Ennek kiküszöbölésére jelentek meg a hetvenes években a szemcsekefék és a műszálas tisztítópárnák. Ezek a fejlesztések egy sokoldalúbb gépet hoztak létre, amely szinte bármilyen takarítási kihívásnak meg tudott megfelelni. A korai gépek növényi rostkeféket vagy acélhuzalt használtak. Az acélhuzal rendkívül agresszív eszköz, amely sokszor roncsolta a megtisztított felületet, míg a természetes szálas keféket manapság könnyű polírozási munkákhoz vagy kényes felületeken használják. Azáltal, hogy különféle keféket és párnákat kezdtek alkalmazni a padlótisztító gépekhez, jóval hatékonyabbá váltak.

Kezelőbarát


Az 1980-as években elektronikus fordulatszám szabályzókkal bővítették a gépeket. Az 1990-es években több újítást is bevezettek, mint például a kefék elektronikus mozgatását és az olyan integrált kezelési egységeket, amelyek csökkentették a kezelő befektetett energiáját, valamint javították a kényelmét és biztonságát. Az 1990-es években vezették be az akkumulátoros padlótisztítókat a termelékenység növelése érdekében.


Környezetbarát


Bár a korai gépek kevesebb vizet és kevesebb tisztítószert használtak, mint amennyit a kézi tisztítás igényelt, ezzel együtt nem kifejezetten víztakarékosságra tervezték: vízvisszanyerő rendszerük egyszerű volt, és nem túl hatékony. A 2000-es évekre a padlótisztítók zöldebbé váltak, kevesebb vizet és kevesebb vegyszert használtak. Bevezették a zajcsökkentő technológiát, felhasználóbarátabbá téve a gépeket. Fontos újítás volt, hogy míg a korábbi gépek még kikapcsolt állapotban is engedték a vizet magukból, addig a 2000-es években egyre több gépbe kezdtek beépíteni olyan technológiát, amely úgy szabályozza a vízáramlást, hogy csak működés közben folyjon ki a gépből.

Ma és holnap


A mai trendek közé tartoznak a még fenntarthatóbb berendezések, például olyan gépek, amelyek a járófelület típusától függően képesek gazdaságos üzemmódból, megnövelt teljesítményű üzemmódra váltani. A kevesebb alkatrészből készült gépek költségei alacsonyabbak. További újítások a gépek helymeghatározásának nyomon követése, a diagnosztika, a használati és teljesítményadatok. A méretcsökkentés, a jobb manőverezhetőség és mobilitás nagyon kívánatossá vált – szerencsére padlótisztító gépeink ezeknek a követelményeknek teljesen megfelelnek.

Széles választékunknak köszönhetően, nálunk biztosan megtalálja a megfelelő padlótisztító gépet.

Padlótisztító gépeink >>

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button