Manapság a padlótisztító gépek minden eddiginél erősebbek és precízebbek – lehetővé teszik takarítócsapatának, hogy jobb eredményeket és jobb tisztítási hatékonyságot érjenek el, miközben nagyobb biztonságot nyújt mind a gépkezelők, mind a létesítmények használói számára.

De nem lehet mindenki számára megfelelő ugyanaz a takarítógép. Hiszen ez függ a tisztítandó padló típusától, a szennyeződés típusától, a terület méretétől, a létesítmény típusától.

Íme egy gyors útmutató a padlótisztító gépek alapvető típusairól – és arról, hogy mikor és hol érdemes használni őket:

Seprőgépek

A szennyeződés és a kisebb törmelékek gyorsan felhalmozódhatnak bármilyen típusú padlón. A padlóseprők segítenek hatékonyan és eredményesen eltávolítani a port, szennyeződést és törmeléket – kemény és puhább felületű padlón egyaránt. A seprőgépek a gyalogkísérős gépektől az ipari, rülős gépekig szinte bárhol megállják a helyüket kezdve a szőnyeggel borított és kemény padlók tisztán tartására beltéren – és a szabadban a járdák, sétányok és akár a parkolók felsöprésére is.

Súrológépek

A gyakori seprés kiválóan alkalmas a por és a törmelék eltávolítására, de padlótisztító gépeket alkalmaznak a kemény felületeken felhalmozódott, vagy rátapadt egyéb szennyeződések eltávolítására is. A súrológépeket szinte mindig beltéren és csak kemény padlófelületeken használják. A kisebb súrológépek ideálisak kisebb és szűkebb helyekre, beleértve a vizes helyiségeket is. A nagyobb súrológépekkel a tágasabb területeket lehet tisztítani – akár több tízezer négyzetméter nagyságú területeket is. (ipari létesítmények, gyárak, raktárak stb.)

Padlófényezők

A legtöbb kemény padlófelület felszíne fényes, melyet a padlófényezők kifejezetten kiemelnek a tisztítás során. A padlófényezőket általában csak beltérben, illetve csak kemény felületeken használjuk. Mivel minden létesítmény egyedi, a polírozó gépek is többféle méretben kaphatók.

Ipari porszívók

A szőnyeg porszívóval történő tisztítása a legtöbb ember számára a legismertebb padlótisztítási módszer. Az ipari minőségű porszívók azonban jelentősen megnövelt teljesítményt és tartósságot biztosítanak – és az Ön igényeinek megfelelően cégünktől többféle típusban kölcsönözhetők. A háti kivitelezésű porszívók rendkívül könnyen mozgathatók és manőverezhetők lépcsőházakban és szűkebb helyeken is. Kétféle típusa létezik, a vezetékes és az akkumulátoros. Az akkumulátoros porszívók előnye, hogy a bejárható munkaterület mérete nem függ a kábel hosszától, valamint az elbotlás lehetősége sem áll fenn. A kisebb törmelékek, kiömlött folyadék, olajos foltok eltüntetésére is használhatók a száraz-nedves porszívók.

Szőnyegtisztító gépek

A puha padlófelületek, mint például a szőnyegek, további tisztítási kihívásokat jelenthetnek. Az ipari szőnyegtisztító gépek – amelyek alkalmasak rendszeres, valamint gyorsan száradó tisztításhoz, akár nagy forgalmú helyeken is – megkönnyítik a szőnyegek tisztán és szárazon tartását.

Speciális takarítógépek

Többféle speciális takarítógép is létezik az egyedi padlótisztítási igények kielégítéséhez. Az olyan felülettisztító gép, mint a Tennant ASC-15, a szennyezett víz 100%-os visszanyerését biztosítja, miközben a felületet a beépített ventilátorok segítégével meg is szárítja. A fugázóvonalakkal ellátott csempeburkolatokhoz a Rotowash R30-at ajánljuk, mely hatékony és környezetbarát technológiát biztosít a két egymással szemben forgó hengerkefe segítségével. Az ipari ventilátorok pedig gyorsan és hatékonyan szárítják meg a kemény padlófelületet, szőnyegeket és az egyéb nedves felületeket.

A fenti összefoglaló segíthet kiválasztani a létesítménye igényeinek megfelelő padlótisztító gépet. De nem kell egyedül megbirkóznia ezzel a kihívással: Cégünk tapasztalt szakemberei segítenek megtalálni a munkához pontosan megfelelő gépet – figyelembe véve a helyszíni sajátosságokat!

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button