Legalább évente egyszer érdemes nagytakarítást végezni minden háztartásban. Ezt legjobb az év végére, de még az ünnepek előttre időzíteni. Az első és legfontosabb teendőnk ezzel kapcsolatban annak az eldöntése, hogy mekkora nagytakarítást fogunk végezni, mi az amit mindenképpen megcsinálunk, és hogy ezek alapján meghatározzuk a munkafolyamatok sorrendjét.


Ha a karácsonyi időszakot célozzuk meg, akkor már a mikulás érkezése előtt érdemes elvégezni a nagytakarítást, hiszen egyéb fontos teendőink mellett – mint az ajándékok megvásárlása -, nem érdemes az utolsó pillanatokra hagyni ezt a feladatot.

 

A karácsonyi nagytakarítás részei:

  • portalanítás
  • függöny mosás
  • ablakok és párkányok tisztítás (ha már nagyon hideg van, akkor inkább tavasszal érdemes megcsinálni)
  • mellékhelyiségek, vizesblokkok takarítása (vízkő és egyéb szennyeződések eltávolítása)
  • konyha tisztítása (zsírlerakódás, olajfolt és egyéb szennyeződések eltávolítása)
  • porszívózás
  • szőnyeg- és kárpittisztítás (kanapék, ülőgarnitúrák, matracok tisztítása)

Néhány pontban összeszedtük a takarítási folyamat legfontosabb szempontjait:

1. 2 féle módon takaríthatunk: Van a „zónázás”, amikor egyesével takarítjuk ki a helységeket, és van a szintek szerinti takarítás, amikor ugyanazt a takarítási folyamatot megcsináljunk mindenhol és ezután kezdünk bele egy újabb takarítási lépésbe. Bármelyik módszert is használjuk, készítsünk tervet a feladatokról. Legalább fejben 🙂


2. Tervezzük meg, mire mennyi időt szánunk, és kezdjünk hozzá még idejében! Pl. az ablak- és párkány takarítását már ősszel jó, ha megcsináljuk. A többi munkafolyamatot is osszuk fel hasonlóan.
Családtagokat is ér bevonni a feladatokba, sőt…


3. A nagytakarítást érdemes összevonni a szelektálással. Ilyenkor nézzük át szekrényeinket, polcainkat és a még használható ruhákat, tárgyakat odaadományozhatjuk rászorulóknak. A konyhában is érdemes szétnézni, főleg a kamrai polcokon szokott lejárt élelmiszer rostokolni. Ezzel két legyet üthetünk egy csapásra, ugyanis közben leltárt készíthetünk a meglévő és beszerzendő élelmiszerekről a karácsonyi sütéshez-főzéshez.


4. Tipp: Mivel a konyha az ünnepi időszakban kiemelt helyiség a sütés, főzés miatt, ezt praktikus utoljára hagyni.


5. Egy jó tanács: Végső soron a nagytakarítás is a karácsonyi időszak, a rákészülés része. Ilyenkor nem csak környezetünkben, hanem magunkban is rendezzük el a gondolatokat, érzéseket. Hiszen a Karácsony is erről szól: egy kicsit elcsendesedni, magunkba húzódni és meghittséget varázsolni magunk köré. Fokoztatjuk ezt a rákészülést, ha takarítás közben gyertyát gyújtunk, bekapcsolunk egy kellemes zenét.


De miben is tud segíteni, ha a nagytakarításhoz ipari takarítógépet kölcsönzünk? 


Sok mindenben. Először is nagy hatékonyságuknak köszönhetően olyan foltokat is kiszednek a szőnyegből, kárpitból, amit egy háztartási porszívóval nem tudnánk elérni. A mélytisztító hatású vizes takarításnak köszönhetően a szőnyegeinknek visszatérnek a gyönyörű színei. Az erős szívóhatásnak köszönhetően pedig a nedvesség nagy része eltávozik a tisztított felületből, így a száradás gyorsabb, mint a háztartási gépekkel.

Tudta, hogy a szőnyeg és kárpit tisztításán kívül még számos dologra is lehetősége van a gépekkel?


Például, az ágybetétet is célszerű időnként tisztítani ipari tisztítógéppel, csakúgy mint az ülőbútorok, fejtámlák kárpitját, valamint az autó szövetrészeit is. 

Sokéves tapasztalatunknak köszönhetően, a legjobb minőségű ipari vegyszereket tudjuk ajánlani a gépek mellé. Illatérzékenyekre is gondolva fokozott tisztítóhatás mellett teljesen illat és színmentes tisztítószert is tudunk biztosítani.

A bérelt kárpit- és szőnyegtisztító gépeket házhoz szállítjuk, helyszínen összeszereljük, bemutatjuk a használatát, végül a takarítás végeztével elszállítjuk.

 

A Takarítógép Kölcsönzés Menete

  • Telefonon megbeszéljük, hogy mit szeretne tisztítani, és ehhez mi milyen gépet ajánlunk
  • A megbeszélt időpontban házhoz szállítjuk a választott takarítógépet, összeszereljük és megmutatjuk, hogyan kell használni
  • A takarítás befejeztével összerakjuk a gépet, és elszállítjuk

Budapesten belül ingyenes a kiszállításunk és az elszállításunk is, nem kérünk kauciót sem. Amit kérünk, hogy a bérleti díjat a gépek átvételekor készpénzben rendezzük. Érdemes a tervezett takarítás időpontja előtt legalább egy héttel jelentkezni akkor, ha nagyobb ünnep előtt szeretne kölcsönözni, hiszen ilyenkor nagyobb az igény a takarítógépek bérlésére. Az előzetesen lefoglalt gépeket minden esetben időben szállítjuk.

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button