Kárpittisztító gép használata az ünnepek előtt.

Nyakunkon az ünnepi időszak! A kapkodás elkerülése érdekében időben érdemes felkészülni a család és a barátok fogadására. A megfelelő karácsonyi dekoráció kiválasztásán, valamint a kellemes ételek és italok elkészítésén túl a takarítást sem érdemes a végére hagyni, hiszen a mélytisztítás időigényesebb feladat. A kárpittisztító gépek használatával azonban gyorsan és egyszerűen makulátlanná varázsolhatja a szövet székeket, a szőnyegeket, a kanapékat vagy az egyéb kárpitozott felülettel rendelkező bútorokat.

Nyakunkon a karácsony! Tegye hatékonnyá a takarítást a kárpittisztító gép segítségével és indítsa frissen az ünnepeket!

 

A gépi erőnek és az Ön munkájának köszönhetően mindamellett, hogy a kárpitozott bútorok tökéletesen tiszták lesznek a felszínen és a mélyebb rétegeiben egyaránt, az otthonát is kellemes, friss illat fogja átjárni. 

Gondoskodjon időben a kárpitozott bútorok tisztításáról a megfelelő kárpittisztító gép alkalmazásával! Olvasson tovább és készüljön fel időt spórolva az ünnepi időszakra.

Miért van szüksége kárpittisztító gépre?

Mindenki szereti ragyogóan tiszta és friss környezetben fogadni vendégeit. Ehhez azonban nem elegendő az alapvető takarítási feladatokat ellátni – port törölni, porszívózni és felmosni, hanem érdemes a kárpitozott felületek és szőnyegek mélyebb rétegeiben megtelepedett szennyeződésekkel és kórokozókkal is leszámolni a teljes mértékben makulátlan és egészséges környezet megteremtése érdekében.  

Ipari vagy otthoni felhasználás?

A kárpittisztító gépeket nem csak otthoni környezetben használhatja, de léteznek kifejezetten ipari felhasználásra tervezett típusok is, amelyek még olyan forgalmas helyszíneken megtalálható szőnyegek és kárpitozott bútorok mélytisztítására is képesek, amelyek szállodákban, intézményekben vagy iskolákban találhatók.

 

A szőnyegek rengeteg koszt elnyelhetnek. Nem feltétlenül csak a hosszú szálú szőnyegekben rekedt szennyeződésektől kell tartani, annak ellenére, hogy látszólag nem tűnik piszkosnak a felület a kanapé egyaránt rengeteg port gyűjt az anyag belsejébe. 

A kárpittisztító gép típusai

A kárpittisztító gép használatát megelőzően érdemes megismerni annak alapvető működését és felépítését. A kárpittisztító gépeknek két típusa ismert, amely különböző tisztítási technológián alapszik: az extrakciós eljárással tisztító gép, valamint a hengerkefés technológia alapján működő gép. Míg az előbbi esetében a gép tisztítószeres oldatot permetez a felületre, majd a már piszkos vizet visszaszívja a tartályba, addig az utóbbi esetében egy forgó kefe segítségével súrolja a szőnyegeket. 

 

Ipari környezetben a hengerkefés szőnyegtisztító gép használata a jellemzőbb, hiszen kiemelkedően nagy terület tisztítására is képes, mint a Profi Europe 53 + Profi 55 motoros hengerkefés szőnyegtisztító gép.

 

Háztartásokban pedig sokkal inkább a kisebb, mobilisabb és szőnyegek, valamint kárpitozott felületek tisztítására egyaránt alkalmas, extrakciós eljárással működő gépek használata a jellemzőbb, mint például a Karcher Puzzi 10/1 szőnyeg- és kárpittisztító gép

 

A kárpittisztító gépek segítségével nem csak a mélytisztítás végezhető el, hanem általa a felületek élettartama is megnövelhető, hiszen a szennyeződések eltávolításával és a mélyebb rétegek felfrissítésével az anyag tartóssága is megnövekszik. 

Hogyan használja a kárpittisztító gépeket otthonában?

Az extrakciós eljárással működő gépek esetében a kárpittisztító 2 tartállyal rendelkezik, melyből az egyik tartalmazza a friss, megfelelő arányban hígított tisztítószeres vizet, a másik pedig a már visszaszívott piszkos vizet. A tisztítást érdemes a saroknál kezdeni és szépen fokozatosan haladni a további sarkok felé. 

 

Amennyiben a szőnyeg vagy a kárpit egyes pontjai szennyezettebbek a másiknál, akkor érdemes több tisztítófolyadékot alkalmazni, ám csak egyszer ajánlott a felületen végigmenni. A szőnyegeknek vagy a kárpitozott felületeknek száradási időre van szükségük, amely általában a belső hőmérséklettől függően 12-24 óra is lehet. A munka végeztével érdemes szellőztetni egyet, majd hagyni száradni a már tiszta és friss felületeket. 


Amennyiben szeretne többet megtudni a kárpittisztító gépekről és szeretné bérlés által kipróbálni annak hatékonyságát, akkor bátran vegye fel a kapcsolatot szakértői csapatunkkal, akk készséggel állnak rendelkezésére.

 

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button