A piacon található sokféle ipari porszívó közül nehéz lehet kiválasztani a megfelelőt az adott munkához. A számtalan lehetőség és funkció révén a porszívók választékának megismerése időigényes lehet. A következő cikkünk a segítségére lesz abban, hogy az ipari porszívó kiválasztásának folyamata a lehető leggyorsabban történjen.

Vessünk egy pillantást az ipari porszívók különböző típusaira és azok alkalmazási lehetőségeire!

Álló porszívók

Az álló porszívók továbbra is az egyik legnépszerűbb típust képviselik. A kereskedelemben kapható álló porszívók a motorok számában, és a törmelék összegyűjtésére használt zsákok típusában különböznek. Az egymotoros ipari porszívókat nagyrészt tantermekben, ipari csarnokokban, irodákban, szállodai szobákban, valamint a gyors tisztítást igénylő területeken használják. Ezek a gépek viszonylag könnyűek, így az egyszerűbb mozgathatóság miatt a felhasználók gyorsabban dolgozhatnak velük. Ezeket a modelleket gyakran alkalmazzák még szállodákban és kórházakban, mivel kiválóan felszívják az egészen finom port is. Alternatív megoldásként a nagyobb teljesítményű, kétmotoros ipari porszívókat ajánljuk, a körülményesebb takarításhoz, ipari létesítmények tisztán tartásához. Mint pl. vegyi üzem, veszélyes hulladéknak minősülő törmelékek esetén stb. A kétmotoros porszívók két funkciót látnak el: eltávolítják a szennyeződéseket a járófelületről, miközben ápolják azt.

Mindkét típusú porszívó felszerelhető magas szűrőképességű zsákkal a törmelékgyűjtéshez. A felhasználók könnyen láthatják, mikor kell kiüríteni a zsákot.


A cégünktől kölcsönözhető, kisebb ipari létesítmények vagy háztartási helyiségek takarításához javasoljuk az alábbi két ipari porszívót:


Karcher NP 35 könnyen kezelhető, sokoldalú és nagy teljesítményű. Ezt a profi használatra szánt nedves-száraz porszívót kompakt méret és meggyőző felszereltség, mint például a félautomata szűrőtisztítás jellemzi.

Az ATTIX 30 sorozat prezentálja a száraz-nedves porszívók kompakt és erőteljes sorozatát. Tökéletes választás a mesteremberek számára. Ergonomikus tervezés és az alacsony zajszint jellemzi. 


Ipari háti porszívók

A lépcsők, bútorok alatti és egyéb szűk helyiségek tisztítása sokoldalú takarítógépet igényel. A háti modellek erős szívóerővel rendelkeznek, amellyel nem probléma a törmeléket, por és egyéb szennyeződések felszívása a tartályba, amelyet úgy terveztek, hogy az ergonomikusan illeszkedjen a felhasználó hátára. A háti kivitelezés miatt kisebb helyet foglal, könnyebb vele manőverezni, ezért ideális irodai helyiségek és oktatási létesítmények tisztán tartására is. 


Az erős szívóerővel rendelkező Nilfisk GD 10 Back, könnyű és alacsony zajszintű száraz háti porszívó. Bal és jobb kezeseknek is kényelmes. Olyan helyre ajánljuk, ahol sok az akadály vagy a lépcső, háti kivitelezésének köszönhetően könnyebb vele a takarítás. 

Száraz-nedves porszívók

Ezek az ipari porszívók képesek a nedves és száraz szennyeződések egyidejű felszívására. Általános előnyük még, hogy porzsák nélkül is használhatóak. Általában 230V-os üzeműek, szinte minden tisztítási munkálathoz alkalmasak. Jó szolgálatot tesznek az építési és felújítási területeknél (pl. csiszológép mellé elszívóként), műhelyek és üzemek takarításához, valamint egytárcsás súrológép mellé kiegészítőként a víz felszívásához.

Nilfisk Attix 961, 2 motoros száraz-nedves porszívót az igazán nagy melókhoz ajánljuk. Egyedi motorja lehetővé teszi, hogy akár az ipari finom port vagy törmeléket is zökkenőmentesen felszívja. 

Akkumulátoros ipari porszívók

A vezeték nélküli ipari porszívókat nem kell a falhoz csatlakoztatni, így nincs botlásveszély, sem területi korlát – hiszen nincsen szükségük konnektorra! A vezeték hiánya azt is megakadályozza, hogy a porszívó beakadjon a bútorokba, lábakba, és csökkenti az elbotlás/elesés veszélyét.

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button