Minden vízben úszik – már annyi nedvességet szívtak fel a rongyok, amennyit csak tudtak – de még mindig áll a víz. Bekapcsolta a klímát, de az alig szárított valamit. Itt az ideje, hogy véget vessen a sziszifuszi küzdelemnek – használjon ipari ventilátort vagy szárítógépet!

Miért hasznosak az ipari ventilátorok, illetve a szárítógépek?


1. Nedves, éppen megtisztított szőnyegről kemény felületű padlóra lépve nagy a megcsúszás vagy az elesés veszélye. A szőnyeg gyors megszárítása segít csökkenteni ezt a kockázatot.
2. A száraz szennyeződéseket, mint például a port, könnyebb egy száraz szőnyegéről felszívni, mint egy nedves felületről.
3. A legtöbb szőnyeg nehezen szárad, és ha esetleg napokig is eltart ez a folyamat, akkor a szövet a benne elszaporodó baktériumok hatására elkezdhet megbüdösödni.
4. A szőnyegek szárításához szükséges idő csökkenésével a takarítószemélyzet hamarabb más feladatokra koncentrálhat.

Béreljen ipari szárítógépet, vagy ventilátort!

Gépeinket itt találja >>

A teendők egyszerűek: csak be kell dugni a fali csatlakozóba és bekapcsolni a szárítógépet. Azonban néhány óvintézkedést, mint a legtöbb elektromos gép esetén, mindenképp be kell tartanunk.


1. Soha ne hagyja felügyelet nélkül a szárítógépet, illetve ventilátort!

A gép túlmelegedhet, felborulhat, vagy történhet bármilyen probléma, amit felügyelettel ki lehet küszöbölni, ám anélkül komoly gondok keletkezhetnek. Az egyenletes szárításhoz óránként mozgassa a ventilátort – hiszen ha sokáig egy helyet szárít a gép, az nem túl hatékony. Miután az adott terület megszáradt, fontos a gép áthelyezése egy másik, még nedves területre – így érhető el a legnagyobb szárítási hatékonyság.

2. Állítsa be a ventilátort/szárítógépet a maximális szárítási hatékonyság érdekében.

Győződjön meg arról, hogy a ventilátor a padlóra fújja a levegőt, nem pedig a levegőbe. Ez felgyorsítja a száradási folyamatot. Természetesen ha a levegőbe fúj a gép, akkor is szárít, de kevésbé lesz hatékony. Ezért nagyon fontos, hogy a ventilátor/szárítógép úgy legyen beállítva, hogy a szárítandó helyre fújja a levegőt.


3. Ha szükséges, használjon páramentesítőt!

Ha az ipari ventilátor vagy szárítógép nem szárít elég gyorsan, használjon páramentesítőt. Ha nem áll rendelkezésre párátlanító, kapcsolja be a légkondicionálót a hatékonyabb szárítás érdekében.
Biztosítani kell a párás levegő kijutását a szárítandó térből, ezért gondoljon a szellőztetésre is. Egy szellőzés nélküli zárt helyiség lassan tud kiszáradni.

4. Ne használjon hosszabbítót!

Soha nem szabad hosszabbítót használni a szárítógéphez/ventilátorhoz.

5. Az elektromos hálózat teljesítménye legyen megfelelő.

Ezek nagy teljesítményű gépek, ezért kiemelten fontos, hogy a vezetékek „elbírják” ezt az elektromos terhelést.

6. Tegyen arról, hogy a gép elegendő levegőhöz jusson!

A ventilátort/szárítógépet úgy kell elhelyezni, hogy a levegő akadály nélkül, könnyen beáramoljon a gépbe. Tartsa távol a gépet a függönyöktől, és ügyeljen arra, hogy ne szívjon fel szöszöket vagy egyéb szennyeződéseket, piszkot a szívófelületen keresztül. A szívófelület eltömődése túlmelegedést és a gép leállását okozhatja.

7. Ügyeljen a beszívási területekre!

Rendszeresen tisztítsa meg a beszívási területet. Ez az a terület, ahol a levegő beáramlik a gépbe. 

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button