A kórokozók és baktériumok a téli időszakban terjednek leginkább, ugyanakkor a jelenlegi időszakot a pandémia is súlyosbítja. Egy vállalkozás számára nagyon megterhelő lehet ez a helyzet, így fontos, hogy minimalizáljuk a munkatársak megbetegedésének kockázatát. A rendszeres, professzionális fertőtlenítő takarítás nagyban hozzájárul ehhez.


Noha egy iroda tisztának tűnhet, a kórokozók és baktériumok továbbra is lesben állnak, készen arra, hogy megfertőzzék a következő személyt. Íme néhány fontos tipp, amelyeket be kell tartania, hogy irodája higiénikus maradjon a vírusos szezonban is:

Rendszeresebb takarítás

Egyes tudományos cikkek felhívják a figyelmet arra vonatkozóan, hogy a különféle vírusok akár több órán keresztül is (covid 19 több napig is!) fertőzőképesek maradhatnak kemény, nem porózus felületeken, mint például rozsdamentes acélon és műanyagon, ezért fontos gondoskodni arról, hogy a sűrűn használt tárgyakat és felületeket gyakrabban tisztítsák és fertőtlenítsék a higiéniai dolgozók. Már az is nagyban hozzájárul a fertőzések csökkentéséhez, ha naponta néhány alkalommal áttöröljük a közös terekben előforduló használati tárgyakat egy fertőtlenítő kendővel.

Kézmosás és helyes higiénés szokások ösztönzése

Beszéljen alkalmazottaival a helyes higiéniai szokásokról, például a kézmosás jelentőségéről. A megfelelő higiéniai szokások ösztönzésének néhány módja lehet a biztonsági információk közzététele, és kézfertőtlenítő adagolók, vagy fertőtlenítő kendők biztosítása az egész irodában.


Közös terek és egyéb fertőzésveszélyes helyek fertőtlenítése

Egy betegségnek komoly negatív mellékhatásai lehetnek a cégre nézve, hiszen növelik a betegnapok számát, továbbá csökkentik a vállalalat profitját. Tehát érdemes komolyan venni a közös helyiségek gyakori fertőtlenítését, a különböző használati tárgyak, mint pl. kávéskanna fogantyú, csaptelepek, kilincsek, tárgyalófelületek, irodai berendezések és az asztallapok minden napos lefertőtlenítését. A cégünk által használt tisztítószerek megállítják a kórokozók és baktériumok terjedését a zárt terekben.

Mi a különbség a tisztítás és a sterilizálás és a fertőtlenítés között?

Tisztítás – Eltávolítja a port, törmeléket stb.

Sterilizálás – Csökkenti a tényleges baktériumok számát (pl. az íróasztal letörlése tisztítószerrel)

Fertőtlenítés – Teljesen elpusztítja a baktériumokat (pl. először felülettiszttás, majd vírusölő fertőtlenítőszer használata).

Ne feledje, hogy még ha fertőtlenít is valamit, amint valaki újra használja, ismét fennáll a fertőzés veszélye. Ezért az irodában minden használat után kritikus fontosságú a használati tárgyak fertőtlenítése.

Hívjon professzionális takarító céget

Bár fontos az egyéni felelősségvállalás is, szakértő munkatársaink alapos és átfogó takarítási szolgáltatást nyújtanak, hogy a kórokozók ne terjedjenek el a létesítményekben, irodákban és munkahelyeken.


24 éves tapasztalattal rendelkezünk a professzionális takarítás terén, így bátran ránk bízhat rendszeres üzlet, iroda, vagy ipari létesítmény takarítást és fertőtlenítést.

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button