Az ipari takarítógépek használatában az egyik legjobb dolog, hogy rendkívül hatékonyak arra a feladatra, amelyre szánták. A kárpittisztító gép tökéletes példa erre. Speciális tulajdonságai lehetővé teszik a szőnyegek és kárpitok mélytisztítását, még a legforgalmasabb helyeken is.


A kárpittisztító gép egy elektromos meghajtású takarítóeszköz, amely a motoros súrolókefék segítségével, erős szívóerőt használva, alkalmas a szőnyegek és kárpitok mélyen beágyazott szennyeződéseinek eltávolítására.


A megfelelő kárpittisztító gép kölcsönzéséhez segítünk néhány tippel!

Általános tudnivalók: Mire jók és milyen típusaik vannak?


Meghosszabbíthatják a padló élettartamát

A szőnyegpadlóval kapcsolatban a tulajdonosok és a vállalkozók fő célja az, hogy tisztán tartsák, és meghosszabbítsák annak élettartamát. A kárpittisztító gépek mindezt egy csapásra megoldják.
Mindannyian tudjuk, hogy a szennyeződés, a por, esetleg az olajos foltok mélyen a szőnyegbe ivódhatnak, különösen nagy forgalmú helyeken, csökkentve ezzel a padlószőnyeg élettartamát. Szerencsére ezen szennyeződések eltávolítására tökéletesen alkalmas a kárpittisztító gép – tisztaság, és hosszan használható padlószőnyeg lesz az eredmény.

Különböző típusok, különböző helyekre

Szeretne valamit, ami könnyebben mozgatható? Vagy inkább egy mélytisztítóra lenne szüksége? Mind a kettőre megvan a lehetőség! A kárpittisztítóknak ugyanis két fő típusa van. A könnyen manőverezhető tartályos/szívócsöves típus, mely kiválóan alkalmas kisebb vagy szűk területek tisztítására. A szívócső pedig a kárpitok és a nehezen elérhető területek tisztítására is alkalmas. A súrolókefés típus, mint amilyen a Viper CEX 410, nagy felületek alap- és nagytakarításhoz ideális választás. Ezek a típusú gépek általában gyalogkísérősek, és nagyobb sebességűek, viszont kevésbé alkalmasak finomabb manőverezésre.


Különböző motortípusokkal rendelkeznek

A kárpittisztítókhoz általában két- vagy háromfokozatú vákuummotor tartozik. A háromfokozatú motorok nagyobb teljesítményűek, mint a kétfokozatúak, elsősorban az erősebb vízfelszívásuk miatt. Gondolja át, hogyan működnek a kárpittisztítók – először a gép kiengedi a tisztítószeres folyadékot, hogy megtisztítsa a szőnyeget, majd újra felszívja azt. Tehát a megnövelt vízfelszívás azt jelenti, hogy kevesebb víz marad a szőnyegben, vagyis kevesebb időt kell várni, amíg a szőnyeg megszárad – ez általában a legtöbb létesítményben kulcsfontosságú szükséglet.

Jól kiegészítik egymást más takarítógépekkel


Az ipari ventilátor tökéletes kiegészítője a kárpittisztító gépnek, ha a kárpit vagy szőnyeg felület gyors szárításáról van szó. De gondoljunk a kárpittisztítás előtti teendőkre is: praktikus lehet egy nagy teljesítményű ipari porszívóval még szárazon kitisztítani a kívánt felületet. Cégünk ehhez a munkafolyamathoz is kínál takarítógépeket!

Használati útmutató:

  1. Távolítsa el a bútorokat a takarítani kívánt helyiségből. A kárpittisztító használata előtt alaposan porszívózza fel a szőnyeget. Az kárpittisztítóknak két tartálya van: Az egyik tartály a friss tisztítószert tárolja, míg a másik tartály tartalmazza a visszaszívott piszkos vizet.
  2. Öntsön megadott mennyiségű (az adott tisztítószeren rajta van a higítási arány) szőnyegtisztító koncentrátumot a tisztavíz-tartályba, vagy ha olyan gépe van, akkor a külön tartályba, amit a tisztítókoncentrátum tárolására és adagolására használnak. Töltsön fel egy vödröt forró csapvízzel, és öntse a tisztavíz-tartályba, amíg a tartály meg nem telik. Ellenőrizze, hogy a gyűjtőtartály fedele szorosan zár-e. Állítsa be a gép fúvókáját és keféjét a szőnyeg típusának megfelelő magasságba.
  3. Csatlakoztassa a gépet egy 120 voltos konnektorhoz. A takarítás kiinduló pontja mindenképp valamelyik sarok legyen. Kapcsolja be az oldatszivattyú kapcsolóját és a vákuummotor kapcsolóját. Vigyen fel tisztítóoldatot a megfelelő gomb, kar vagy a gép fogantyújának bekapcsolásával. Kapcsolja be az elektromos súrolókefét.
  4. Menjen végig a géppel a tisztítandó területen. Szükség szerint vigyen fel több tisztítóoldatot, ha terület nagymértékben koszos. Fontos, hogy nem csak egyszer kell végigmenni a szőnyegen, hanem érdemes úgy használni a gépet, hogy az újonnan tisztított terület átfedésben legyen a korábban tisztított területtel. 
  5. Ha a gép gyűjtőtartálya megtelt, vagy a gépnek nincs mit permeteznie a szőnyegre, mert kifogyott a tisztítóoldat, kapcsolja ki a kefét, a tisztítóoldat-szivattyút és a vákuummotort. Távolítsa el a gyűjtőtartályt, és ürítse ki. Öblítse tisztára a tartályt, majd töltse fel ismét friss, forró tisztítóoldattal, és tegye vissza a gyűjtőtartályt. Indítsa újra a gépet, és folytassa a takarítást. Ha kész, szellőztesse ki a területet az ajtók és ablakok kinyitásával. Ne sétáljon a szőnyegen, és ne vigye vissza a bútorokat, amíg a szőnyeg teljesen meg nem szárad, ami általában 12-24 órát vesz igénybe.

Ha kárpit és/vagy szőnyegfelületet kell tisztítania, akkor a kárpittisztító gép egy nagyszerű eszköz ehhez. Cégünk széles kínálattal rendelkezik, válassza ki az Ön számára legmegfelelőbbet!

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button