A szőnyegtisztító gépek eltávolíMostani cikkünkben körbejárjuk a két típusú magasnyomású mosó jellemzőit és funkcióit, ami segíthet eldönteni, hogy önnek, vagy cégének melyikre van szüksége.


Az alapvető különbség a hidegvizes és a melegvizes magasnyomású mosók között, hogy míg a melegvizes típus rendelkezik saját fűtőberendezéssel, addig a hidegvizes nem. Ugyanakkor a hidegvizes mosók is használhatóak melegvizes üzemmódban, abban az esetben, ha a bemeneti víz már eleve meleg. Ebben az esetben arra kell figyelni, hogy mekkora hőmérsékletű az a víz, amelyet még eltűr a mosó szivattyúja. Ugyanez fordítva is igaz, vagyis, ha a melegvizes mosón levesszük a hőmérsékletet, magyarán kikapcsoljuk a fűtést, akkor hidegvizes üzemmódban is lehet használni.

A melegvizes magasnyomású mosók jellemzői

A melegvizes mosók jellemzően nagyobb mérettel rendelkeznek a beépített fűtőberendezés miatt. A méretkülönbség miatt súlyuk is nehezebb, mint a hidegvizes társaiké, ezért fontos, hogy lehetőleg nagy kerekei legyenek, amelyek biztosítják a könnyű mozgást.

A vizet vízhálózatról nyeri és saját fűtőrendszerrel melegíti fel a kívánt hőmérsékletre. Mivel akár 100°C feletti forró gőz előállítására is képes, a melegvizes mosók az igazán makacs szennyeződések eltávolítására, valamint az ipari környezet tisztán tartására alkalmas eszközök.

A szivattyút a legtöbb esetben áram hajtja, míg a saját fűtőberendezést gázolaj látja el. De léteznek olyan mosók is, amelyek függetlenek az elektromos áramtól, ugyanis a szivattyút diesel vagy benzin üzemű motor hajtja. Ilyen gépünk a Honda HPM21200R, mely alkalmas minden olyan terület tisztítására, ahol nem áll rendelkezésre elektromos áram. Nagy teljesítménye lehetővé teszi a nagyobb felületek hatékony és gyors mosását.

Egy ipari melegvizes magasnyomású mosó nem csak forró vizet, hanem akár 150°C-os gőzt is képes előállítani, ezért nevezik őket gőzborotvának is.


A melegvizes magasnyomású mosók kifejezetten nehéz tisztítási feladatokra is alkalmasak, mint például:

  • épületek, ipari létesítmények homlokzattisztítása
  • gépjárművel, mezőgazdasági gépek megtisztítása
  • élelmiszeripari gyártás során keletkezett szennyeződések tisztítása
  • mezőgazdasági és építőipari alkalmazás

A hidegvizes magasnyomású mosók jellemzői

A hidegvizes mosók első ránézésre a méretükben különböznek leginkább. Ergonomikus és kompakt kialakításuknak, valamint kisebb súlyuknak köszönhetően könnyedén mobilizálhatóak és emelhetőek. Ám, ami a leglényegesebb különbséget jelenti, hogy ez a típus nem rendelkezik fűtőberendezéssel, ami felmelegítné a bemeneti vizet. 


Ezek a mosók ugyanúgy ipari felhasználásra is készülnek, és nagyon fontos részét képezik az ipari tisztításnak. Kiválóak a kerékpárok, a kerti munkaeszközök, a kerítések, az autók, motorok, robogók tisztításához, de ezekkel lehet a legjobban letakarítani a járdát, a külső lépcsőket, a kerti és kőfalakat, a medencéket és a teraszokat.

A hidegvizes mosók előnye, hogy olyan felületek tisztítására is alkalmasak, amelyek a forró víz hatására eldeformálódnának, tönkremennének. Ilyen pl. a fa, vagy a műanyag.

Hátránya a melegvizessel szemben, hogy a zsírt, olajat nem, vagy csak lassan távolítja el.


Ha magasnyomású mosót keres, akkor jó helyen jár! Cégünknél mindkét típusú mosó kölcsönözhető

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button