A szőnyegtisztító gépek eltávolítják a makacsul letapadt szennyeződéseket és foltokat, ipari és háztartási környezetben egyaránt. Segítségükkel az általános kárpittisztításon túl, sokkal hatékonyabb eredményt lehet elérni, mint egy porszívóval vagy kézi megoldásokkal.

A szőnyegtisztító gépek jellemzően két fő tisztítási technológiával működnek: Az egyik az ún. extrakciós eljárás, amikor a gép tisztítószeres oldatot permetez a felületre, majd a piszkos vizet visszaszívja a tartályba. A másik pedig hengerkefés technológia, amikor a forgó kefe súrolási erőt is kifejt a szőnyeg szálaira.

Szőnyeg- és kárpittisztító gépek eltérő feladatokhoz


Attól függően, hogy a padlószőnyeg tisztító gépet hol és mire fogja használni, a teljesítményének és tulajdonságainak igazodnia kell a munkaterület igényeihez.

Szőnyegtisztító gép ipari használatra


Ipari szőnyegtisztításhoz különösen fontos, hogy a gép:

  • órákon át működtethető legyen
  • nagy teljesítménnyel, erős szívóerővel rendelkezzen 
  • nagy területeket tudjon feltakarítani
  • többféle felületet is legyen képes kezelni
Milyen a jó szőnyegtisztító gép?

Irodák, éttermek és egyéb vendéglátóhelyek szőnyegeinek gazdaságos, nagy felületű, szálmélységig ható mélytisztításához a BR 40/10C ADV vagy a Rotowash R45 multifunkciós szőnyeg- és padlótisztító gépét javasoljuk. Nemcsak padlószőnyegek, hanem a bejáratoknál lévő szennyfogó szőnyegek és minden vízálló keménypadló felület is tisztítható velük. Óriási előnyük a dupla, egymással szembe forgó hengerkefés technológia, ami nagyon kevés vizet igényel. A Rotowash vegyszert sem igényel, ezért ez egy környezettudatos megoldás.

Padlószőnyegtisztító gép a háztartási feladatokhoz


Otthonra olyan szőnyegtisztító gépet érdemes választani, ami:

  • kis méretű
  • könnyen mozgatható és megemelhető
  • szűk helyeket is könnyű vele kitakarítani
  • többféle felület is tisztítható általa, így nem kell többféle gépet beszerezni

Karcher Puzzi 10/2 permetextrakciós kárpittisztító gép ideális tisztítási megoldás mindenfajta textilfelülethez. A tartozékok széles skálája sokoldalú alkalmazást tesz lehetővé.


VU500 kivételes tisztítási teljesítményt nyújt, egyszerűen kezelhető, hengerkefés, álló porszívó. A gép mindössze 8 kg, így lépcsőn is könnyedén mozgatható. Ergonomikus fogantyújának köszönhetően egy kézzel is egyszerűen lehet vele takarítani.

Szőnyeg és padlótisztító gép minden helyzetre 

Most egy olyan padlótisztító gépet ajánlunk, amely mind az ipari, mind az otthoni környezetben is megállja a helyét, sőt nem csak szőnyegek, hanem mindenféle padló tisztítására is alkalmas. 


Ez a Rotowash R30, ami egyedülálló módon csupán tiszta vízzel működik, ráadásul több, mint 10 féle padlótípusra alkalmas, mivel sörtéi még a mélyen fekvő helyeket is elérik. Jól mozgatható, ergonomikus kialakítású és egyszerű kezelni is. Fontos szempont továbbá, hogy a hagyományos módszerekhez képest, akár 90%-os vízmegtakarítás is elérhető általa.

Tehát, ha fontos önnek a környezettudatosság, akkor a válassza a Rotowash R30-at!

Egy jó szőnyegtisztító gép nemcsak a szennyeződéseket tünteti el, hanem meg is növelheti a kárpit élettartamát. Eheti cikkünk alapján képes lesz eldönteni, hogy melyik tisztítógép felel meg az ön igényeinek leginkább.


Biztosan azonnal szeretné elkezdeni a takarítási folyamatot, azonban az első dolog a különböző veszélyforrások ártalmatlanítása kell, hogy legyen.


Ezek a következők:

  • Zárja el a vizet. A vízszivárgás súlyosbodásának megakadályozása érdekében az első lépés a vízellátás leállítása. Ha nagy mennyiségű víz van otthonában, a helyzet rendezéséig kapcsolja ki az áramot is – amennyiben ezt biztonságosan megteheti – és a gázszolgáltatást is.
  • Azonosítsa a forrást. Az otthoni vízszivárgásnak számos lehetséges forrása lehet, így az ázás forrásának azonosítása bonyolult lehet. A szivárgó csövek mellett a víz bejuthat egy rosszul tömített fürdőkádon vagy zuhanyzón keresztül, esetleg egy lyukas tetőn, de akár egy szomszédos ingatlanból is.

A beázás utáni első lépések


Az első és legfontosabb lépés a víz felszárítása vagy – nagy mennyiségű víz esetén – kiszivattyúzása.


Távolítson el minden vizet. Minél tovább áll az otthonában, annál nagyobb kárt okoz. Nagymértékű árvíz esetén előfordulhat, hogy szivattyúra lesz szükség, amellyel az elárasztott terület legmélyebb részéről kell kezdeni a szivattyúzást. Kisebb mennyiségű vízhez száraz-nedves porszívó is alkalmas. 

A víz nem csak a belső berendezéseket, bútorokat teszi tönkre, hanem a magas páratartalom penészedést is eredményezhet. 

Kezdje el a szárítási folyamatot. A penész az árvíz után 24-48 órán belül elkezd kifejlődni, így a szárítási folyamat gyors elindítása kulcsfontosságú a vízkárok enyhítése szempontjából. Hagyja a készülékeket és az aljzatokat levegőn megszáradni, és távolítson el minden nedves bútort vagy szőnyeget a beltérről. Nyissa ki az ablakokat, hogy kiengedje a nedves levegőt. Ellenőrizze a falakat is – minden érintett gipszkartont vagy olyan anyagot, ami érzékeny a vízre, el kell távolítani. A beázás utáni helyreállítás fontos lépése a páramentesítés. Az ipari szárítógépek/ventilátorok elszívják a nedvességet a helyiségből – de az ablakokat beindítás előtt feltétlenül zárja be.

A takarítás lépései


Viseljen gumicsizmát, gumikesztyűt, szükség esetén maszkot és szemvédőt, hogy minimalizálja a sérülések vagy fertőzések kockázatát.

Mindent, ami érintkezett a vízzel, fertőtleníteni kell. Használjon forró vizet és fertőtlenítőszert a falak és más olyan felületek súrolásához, amelyek érintkezhetnek emberrel. 


Ha nagyobb padlófelületet érintett a beázás, érdemes padlótisztítógéppel feltakarítani a nyomait. Ehhez ajánljuk a mini csomagunkat, mely tartalmaz ez egytárcsás padlótisztítót, valamint egy 1 motoros 35 l-es száraz-nedves porszívót is.

Kanapék, matracok a legtöbb esetben menthetetlenek, ha megszívták magukat a koszos vízzel. Azonban, ha csak enyhe beázás történt, vagy még időben sikerült biztonságba helyezni a bútortárgyakat, elegendő lehet egy nedves kárpittisztítás.


Fa bútorok esetén helyezzen alumínium fóliadarabokat a fa bútorok lábai vagy alja alá, hogy ne szívják fel a további vizet. Vigye ki a fiókokat száraz helyre, és tegye félre a tartalmukat külön  a tisztításhoz. Ha lehetséges, távolítsa el a fa bútorok hátulját, hogy a levegő gyorsabban megszárítsa. Törölje át a bútorokat fertőtlenítőszerrel, várjon 5 percet, majd szárítsa meg papírtörlővel.


A vizes helyiségek egész felszínét (járófelületet, falicsempét) mossa át fertőtlenítőszerrel. 

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button