Bár korábban is fontos volt a tisztaság a különböző vállalatok, szolgáltatók számára, manapság a COVID és más vírusok miatt mindenki számára kiemelten fontossá vált létesítményének higiéniája. Jelenleg ugyan enyhébbek a korlátozások, még így sem lehet ezeket az intézkedéseket figyelmen kívül hagyni. Mit gondol, hol van a legtöbb baktérium, kórokozó? A kilincsen? A nyilvános WC ülőkéjén? Akár hiszi, akár nem, a padló a legnagyobb baktériumgyűjtő minden létesítményben!


Ami a koronavírust illeti, maga a vírus több napig is elél egyes felületeken. Sok szakértő egyetért abban, hogy a vírus akár 5 napig is életben maradhat a cipőtalpon. A padlók tisztítása és fertőtlenítése a koronavírus miatt elengedhetetlen része létesítményének tisztasága és biztonsága szempontjából.

Takarítás vs. fertőtlenítés vs. csírátlanítás


Először is, a takarítás, a fertőtlenítés és a csírátlanítás három különböző folyamat. A tisztítás a baktériumok, szennyeződések eltávolítását jelenti az adott felületről, azonban nem feltétlenül pusztítja el a kórokozókat, csökken a számuk, és ezzel a fertőzés terjedésének kockázata. A fertőtlenítés ezzel szemben vegyi anyagok, például fertőtlenítőszerek használatát jelenti, a baktériumok tényleges elpusztításához. Azonban ez a folyamat nem minden esetben távolítja el a szennyeződést. A csírátlanítás a kórokozószintet a teljesen biztonságosnak tartott szintre csökkenti. Ezt vegyszerrel is elérhetik, ugyanakkor hő által is.

Tisztítási protokoll kiválasztás adott létesítménytípusokhoz

Raktárak, elosztó központok, nagy kiterjedésű üzletek


Nagy terek, mint például a raktárak, elosztóközpontok és nagy méretű üzletek esetében az ipari padlótisztító gép használata a tisztítása során hatékonyan csökkenti a baktériumok számát. A padlótisztítást érdemes napi rendszerességgel elvégezni. Nagy területű létesítményekhez mindenképp akkumulátoros padlótisztító gépet javaslunk!

Edzőtermek, élelmiszerboltok, iskolák


Fertőtlenítésre elsősorban a forgalmas létesítményeknél van szükség, illetve olyan helyeken, ahol az emberek kapcsolatba kerülhetnek a padlóval, például az edzőtermekben. Az ilyen típusú létesítményekben könnyebben megbújhatnak a baktériumok, vírusok a kisebb résekben, növelve ezzel a terjedés kockázatát.

A fertőtlenítés menete

A fertőtlenítés első lépése a padló semleges tisztítószerrel való megtisztítása. A Nilfisk BA 410 gyalogoskísérős padlótisztító használata tökéletes megoldás kisebb kereskedelmi egységekben, a szűk helyek gyors tisztításához. A gép egy menetben felsúrolja, majd visszaszívja a vizet egy tartályba, így a padló száraz és biztonságos lesz. Ha a padló már tiszta, vigyen fel fertőtlenítőszert, és hagyja ázni. Ez kulcsfontosságú – ügyeljen arra, hogy a tisztítószer megfelelő ideig legyen a padlón, hogy elpusztítsa a baktériumokat és vírusokat. Ez általában 10 perc, de használat előtt ellenőrizze a fertőtlenítőszer címkéjét. Csak a megfelelő idő letelte után törölje a padlót szárazra. Cégünk igény szerint tisztítószert is biztosít a bérlet takarítógép mellé.

Élelmiszer-feldolgozó üzemek, sörfőzdék, éttermek


Minden olyan élelmiszer- vagy italfeldolgozásra szakosodott létesítménynek, ahol előkészítés, csomagolás vagy fogyasztás történik, megfelelő csírátlanításra van szükség. Használat előtt gondosan olvassa el a csírátlanító címkéjét. A megfelelő védőfelszerelés és a hígítási arány rendkívül fontos. A legtöbb vegyi fertőtlenítőt 10 és 25°C között kell tartani a hatékonyság megőrzése érdekében.

Hako B45 padlótisztítógép kiváló választás sörfőzdék és éttermek járófelületeinek megtisztításához. Ha padlótisztító gépet használ a csírátlanítószer felvitelére, használja azt a szokásos módon. A legtöbb csírátlanító 10 perces hatóidőt igényel. Miután kivárta a megfelelő időt, menjen át még egyszer a padlón a géppel, hogy felszívja a felesleges folyadékot.

Megjegyzés

Bár a vírushelyzet enyhült, sosem lehet tudni, mikor válik ismét kiemelt fontosságúvá a higiéné. Fontos, hogy legyen egy megfelelő takarítási protokollja létesítménye fertőtlenítéséhez, hogy alkalmazottai és ügyfelei biztonságban és egészségben maradjanak a jövőben is, bármilyen helyzetben.

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button