Nem merész kijelenti, hogy a porszívó nem létezik porzsák nélkül. Természetesen ma már vannak olyan porszívók, amelyek üríthető tartállyal rendelkeznek porzsák helyett, de a jól bevált porzsákos gépeket semmi sem űberelheti. A tartállyal rendelkező porszívók esetében sokkal nagyobb figyelmet szükséges szentelni a szűrők időközönkénti tisztítására, amely nemcsak plusz munkát varrhat a nyakadba, hanem várakozási időt is, hiszen egy nap is szükséges ahhoz, hogy a kiszáradt szűrőket újból használni tudd.

Ráadásul ha megfeledkezel róla, akkor a szűrőben megtelepedett kosz ismételten a levegőbe kerülhet erőteljesen szennyezve azt. Dönts hát a porzsákos porszívók mellett és tudj meg minden fontos információt a porzsákok típusairól!

 

 

Porzsákos vagy tartályos porszívó?

A porzsákok megkönnyítik a dolgodat, hiszen a porszívó használatától, valamint a szennyeződés mértékétől függően bizonyos időközönként szükséges cserélni, ám a csere gyorsan, egyszerűen és minden probléma nélkül eszközölhető. Egy könnyed mozdulattal eltávolítod azt a kivezető cső végéről és a kukába dobod. Majd egy újabb, tiszta és még üres zsákkal szerelheted fel a porszívódat. Nem igényel nagyobb energiabefektetést, sem pedig hosszabb idő befektetést. Egyszerű, gyors és a végtelenségig kényelmes. 

Azoknál a porszívóknál, amelyek tartályba gyűjtik a port és a szennyeződéseket, valamivel bonyolultabb a folyamat. Óvatosan kell eljárni a tartály ürítésénél, hiszen ha beltéren történik annak kiszórása, akkor a por könnyen visszajuthat a levegőbe. Mindazonáltal folyamatosan figyelni kell a szűrőket – mosni, tisztítani, valamint bizonyos időközönként cserélni azokat a hatékony tisztítás és az egészséges környezet biztosítása érdekében. Kínálatunkban ezekkel a cserélhető és mosható szűrőkkel is találkozhatsz!

 

Porzsákok típusai – anyag szerint

Mindenekelőtt érdemes a porszívó márkája szerint rákeresni a porzsákokra, hiszen mindig az a legideálisabb, amelyet az adott porszívó típushoz készítettek. Samsung, Rowenta, Karcher, Bosch, Philips, Makita, Nilfisk – a legismertebb márkákat mind megtalálhatod kínálatunkban

Ma azonban már vannak olyan megbízható, univerzális zsákok, amelyek egy adott porszívó típushoz tökéletesen illeszkednek, így tartozzon bármely más márkába az általad használt porszívó, tökéletesen fogják az utángyártott porzsákok is végezni a dolgukat. 

 

Papír vagy szintetikus porzsák?

Megkülönböztethetjük a megvásárolni kívánt porzsák anyagát. Két típus közül közül válogathatsz a piacon: vannak a szintetikus, valamint a papír porzsákok. A Karcher papír porzsákokra jellemző, hogy alacsonyabb áron beszerezhetők, így egy-egy porzsákcsere sokkal kisebb költséggel fog járni. A zsákok biológiailag lebomlók, melynek köszönhetően nem termelsz felesleges hulladékot. Annak ellenére, hogy a porzsák anyaga papír, szakadásálló, azaz ellenáll a nagyobb hatásoknak is, egy szúrósabb felülettel rendelkező felszívott szennyeződés sem lyukasztja ki. 

A szintetikus anyagból készült porzsákok, mint a Nilfisk porzsákok, ugyan nem bomlanak le, de segítségükkel kevesebb porzsák cserére lesz szükség, hiszen anyaguk rugalmasságából adódóan szorosan kitöltik a porszívó kamráját, ami miatt több por és szennyeződés felszívására képes. A porszívó nagyobb teljesítésének biztosítása mellett több rétegű szűrőanyaga gondoskodik a tökéletesen tiszta környezetről. A kiváló szűrési teljesítményét a HEPA-szűrőkhöz hasonló felépítése biztosítja. 

 

Mire figyelj oda a porzsák kiválasztásakor?

A legfontosabb tényező a kompatibilitás. Mindenképpen olyan típust válassz, amelynek leírásában megtalálod a saját porszívó márkádat és annak típusát egyaránt. Amennyiben alapos vagy biztosan nem nyúlhatsz mellé. A porzsák anyaga, a csomag darabszáma, valamint a porzsákok minősége mind befolyásolhatja a takarítás végkimenetelét, így légy megfontolt és szerezd be megbízható forrásból a porszívó alapvető kellékét: a porzsákokat.


Nézz körül kínálatunkban és találd meg a számodra legideálisabb porszívó kiegészítőket és porzsákokat. Kérdés esetén bátran fordulj kollégáinkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésedre!

 

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button