Az ipari porszívó sokkal hatékonyabban tisztít, jobban megszűri a visszaáramló levegőt, mellesleg sokkal alaposabban is takaríthatunk általa, mivel nem csak a szőnyegünket varázsolhatjuk tisztára, hanem bármilyen kárpitozott felületet.

A szőnyegtisztítás első lépései…


Mindenek előtt a szőnyeg pormentesítését kell elvégeznünk. Erre a legideálisabb eszköz a poroló állvány. Miután alaposan kicsapkodtuk a szőnyeget, kezdhetjük is a porszívózást. Elsőként érdemes az egész szőnyeg felületén átmenni a porszívó fejével, így lekerülnek róla a durvább szemcsék, szöszök. Mindkét irányban porszívózzuk végig a felületet, hosszanti irányban és keresztben is. Ezt a folyamatot elvégezhetjük még a porolás előtt, így megkönnyítve ezzel a porolást.


Tipp: Ha nagyon biztosra akarunk menni, akkor a gégecső végén található műanyag csatlakozópisztollyal is menjünk át a szőnyegen, nagyon alaposan, egy centimétert sem kihagyva, beleértve az alját is. Így biztos, hogy tényleg kiporszívózzuk a szőnyegből a port, atkákat stb.

Fontos még kiporszívózni a szőnyeg hátoldalát is, mivel alatta szintén meggyűlik a por, ami megint csak búvóhelyül szolgál az atkáknak!


Legideálisabb esetben a szőnyegünk épp kint lóg a porolóállványon kiporolva a napon (a napfényt ugyancsak nem szeretik a poratkák). Ez a legjobb időpont arra, hogy összeporszívózzuk a szobát vagy bármely másik helyiséget. Így nem kell a szőnyeget ide-oda pakolni a helyiségben.

Szőnyegtisztítás ipari porszívóval


A nedves szőnyeg- és kárpittisztító gép mellé szükség lesz még szőnyegtisztítószerre, amit cégünk igény szerint biztosít a takarítógépek mellé. Természetesen a helyszínen megmutatjuk a gép használatát, és felteheti nekünk kérdéseit.

Ha túl vagyunk a szőnyeg pormentesítésén, neki is lehet állni a nedves tisztításnak. Először is a használati utasításban szereplő arányban keverjük össze a tisztítószert langyos vízzel, majd öntsük a szőnyegtisztító gép megfelelő tartályába. Indítsuk el a gépet. Két gombot fogunk találni rajta, az egyik a permetezést hozza működésbe, a másik pedig a gép szívó rendszerét. A permetezővel vigyük fel a tisztítószeres oldatot a szőnyeg teljes felületére, majd hagyjuk a termékleírásban található ideig állni. A behatási idő itt is nagyon fontos, ha nem várjuk meg, nem lesz olyan eredményes a tisztítás. Általában elég 5-10 perc. Ha letelt az idő, akkor jöhet a koszos lé leszívása a szőnyegről. Mivel a szőnyeg anyaga is, mint minden textil, beszívja magába a nedvességet, jó ha permetezünk is szívás közben, hogy rendesen kimosódjon belőle a koszos víz. Tehát mindkét funkcióját egyszerre használjuk a gépnek. Ne siessünk, lassan húzzuk a fejet a szőnyegen, így jobban kiszívja belőle a koszt!

Ezt a munkafolyamatot tanácsos kétszer végig járni. Eztán, hogy minél kevesebb vegyszer maradjon a szőnyegben egy tisztavizes, öblítéses, permetezéses, szívásos tisztításnak is alávethetjük a szőnyeget. Természetesen addig ismételd ezeket a köröket, amíg már tiszta vizet szív a gép. Tanácsos itt is, mint a porszívózásnál a szőnyeg fonákján  is végigmenni és leszívni róla a nedvességet.

Ezek után tanácsos a szőnyeget kiteríteni valahová, hogy gyorsabban megszáradjon.


Tipp:
A különböző foltokat körömkefével dörzsöljük meg körkörösen, ám arra figyeljünk, hogy ne terítsük egyre széjjelebb! (Ilyenkor a kefére vagy a foltra önthetünk hígítatlanul a tisztítószerből.)

 

Mire figyeljünk a szoba kiporszívózása közben?


Először mindenképp a helyet kell felszabadítani, hogy porszívózás közben ne a pakolászással kelljen foglalkozni. Érdemes a fentről-lefelé haladás” szabályát alkalmazni, így kezdjük a szegőléccel vagy a konnektorokkal. A résszívó fejjel haladjunk körbe a helyiségben a szegőléc mentén. Majd utoljára hagyjuk a sarkokat és éleket.

Most következhet a kanapék és a székek kiporszívózása. Szerencsére, az ipari szőnyeg- és kárpittisztító géppel ezt is megtehetjük! Ha alaposak szeretnénk lenni, akkor még a hátulsó oldalát és az alját is átporszívózzuk, ugyanis ezek a felületek általában tele vannak pókhálóval. Az alapos ülőgarnitúra takarításnak fontos mozzanata az ülőpárnák eltávolítása, mert így könnyedén fel tudjuk szívni az alá bepotyogott morzsát stb. A szivacsos párnát egyúttal kint ki is porolhatjuk. A nem kivehető ülőpárnás ülőgarnitúrák esetében a résszívó adapterrel alaposan porszívózzuk át az ülőpárnák melletti hézagokat is. Székek esetében a gégecső végén található műanyag csőrésszel porszívózzuk át a kárpitozott részeket. A foltokat nedves porszívóval tudjuk elűntetni, de a port kiszívhatjuk szárazon is!

Végezetül a szoba teljes padlóját porszívózzuk át a normál fejjel, bentről-kifelé haladva.


Cégünk elsősorban a piacvezető német márka – Kärcher – termékeit használja. Ezeknek a porszívóknak nagyon jó a szívóteljesítményük, masszív, strapabíró a házuk és rendkívül tartósak. És nem utolsó sorban sokkal hatékonyabban lehet velük dolgozni, mint egy általános háztartási porszívóval!

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button