Egy rekreációs központ működéséhez elengedhetetlen a napi takarítás, a nagy látogatottság miatt. Valószínűleg évente többször is be kell ütemezni egy nagytakarítást, de a legfontosabb dolog, amire összpontosítani kell, az a baktériumok és a nagy forgalomból származó szennyeződés elleni küzdelem. Nézzük meg közelebbről, hogyan kell tisztán tartani egy rekreációs központot.


Képzelje el, hogy befejezte a napi munkát, és éppen most érkezett a teniszpályára egy pihentető játékra. Vagy vasárnap este van, és úgy dönt, hogy elmegy futni a helyi parkba, amely szabadtéri fitneszgépekkel van felszerelve. Most képzelje el, hogy megérkezik a béke oázisaiba, készen arra, hogy kikapcsolódjon, és arra, hogy a sportnak és a szórakozásnak szentelje magát. Hogyan reagálna, ha a bekötőutakat és a pályákat koszosnak, porosnak találná, az utak tele lennének falelvéllel? Bizonyára csökkenne a motivációja, és az adott intézmény igen gyorsan elveszítené az ügyfeleit.


Sajnálatos módon nem ritka, hogy az új létesítmények a megfelelő napi takarítás és karbantartás hiánya miatt tönkremennek, ami azért nagy kár, mert a sportlétesítmények kezdeti beruházási költségei igen magasak, és nagy könnyelműség a takarítás hiánya miatt egy vállalkozást a kukába dobni.

Ha gondosan megtervezi, és a megfelelő eszközöket választja ki, akkor a napi takarítás gyors és olcsó lehet, biztosítva ezzel a terület tisztaságát, használhatóságát és vonzerejét. A professzionális seprőgép nagy teljesítőképességének és hatékonyságának köszönhetően segít ebben a feladatban.

Rekreációs területek takarítása

A rekreációs létesítmény takarítása során számos területre kell gondolni:

 • Medence
 • Labdapályák
 • Edzési és súlyemelő területek
 • Mellékhelyiségek és öltözők
 • Irodai és többcélú helyiségek
 • Konyha és személyzeti területek

Mivel a látogatók és a személyzet nagy csoportjai használják a létesítményt a hét minden napján, nem kétséges, hogy ezeket a területeket gyakran és jól fertőtleníteni kell a tiszta körülmények fenntartásához, valamint a kellemes és egészséges légkör biztosítása érdekében. A legfontosabb szempont, hogy az ügyfélkör újra és újra visszatérjen. Egy megfelelően kitakarított szabadidős központ pedig rendkívül sokat segít ebben!

Ez nem csak a tisztaságról szól

A szabadidős központ tisztán tartása hozzájárulhat a terek és eszközök élettartamának meghosszabbításához is. Ha a foltokat még időben eltávolítják, és az ismétlődően szennyezett területeket gyakran takarítják, akkor a berendezések sokáig új állapotúak maradnak. A tiszta helyiségek és a közös terek mindenkit boldoggá tesznek!

Könnyen figyelmen kívül hagyható területek

Ezzel kapcsolatban szeretnénk megemlíteni néhány olyan helyet, amelyeket figyelmen kívül hagyhatnak, ugyanakkor érdemes megfontolni a rendszeres tisztításukat.

 • Üvegterek. Ezeket a nap folyamán többször is érintik majd a látogatók. Ha az ajtókon és az ablakokon lévő foltok tisztításánál marad, gondoskodik arról, hogy létesítménye bejárata csillogó legyen.

 • Tükrök. A létesítmény üvegtereihez hasonlóan a fényes tükrök gondoskodó és tiszta környezetet biztosítanak vendégei számára.

 • Padok, székek, edzőeszközök, asztalok és munkalapok. Ezeket érdemes a napi ütemterv szerint megtisztítani és fertőtleníteni is egyben. A kórokozók távol tartása megköveteli a gyakran érintett felületek alapos tisztítását.

 • Magas szélek, polcok és szekrények. Noha ezeket a területeket nem fogják napi szinten érinteni, meg kell jegyezni, hogy itt is lerakódhat a por.

 • Padlók. Ezekre naponta szükség lesz odafigyelésre, és valószínűleg gyakrabban a nagy forgalmú helyeken, például az elülső bejáratoknál és a mellékhelyiségekben. Porszívózás és felmosás szükség szerint, legalább naponta 1x.

A padló tisztításához tekintse meg akkus vagy kábeles padlótisztító gépinket, vagy seprőgépeinket! Ezek a professzionális gépek lerövidítik a sportlétesítmények, stadionok, futballpályák, tornacsarnokok tisztítására fordított időt, garantálva a takarítás kiváló minőségét és jelentős takarítási időt megspórolva.

Cégünk professzionális takarítógépei leveszik a terhet a válláról. A higiénikus rekreációs környezet segít abban, hogy tudja, vendégköre, és munkatársai egészséges környezetben legyenek. Ráadásul ez nagyszerű módja annak, hogy fenntartsa ügyfelei bizalmát, valamint megőrizze szabadidős központjának legjobb megjelenését. Cégünk nem csak a megfelelő gépet tudja az ön számára biztosítani, hanem a speciális fertőtlenítési igényről, eljárásról és követelményekkel is tisztában van. Forduljon hozzánk bizalommal! 

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button