A szőnyegtisztító gép több, mint egy átlagos porszívó: jóval alaposabb, és mélyebb tisztítást tesz lehetővé.

Mire jó a szőnyegtisztító gép?

Mind ipari, mind otthoni használatra érdemes őket igénybe venni, hiszen a padlószőnyegekben, kárpitokban mindenütt keletkezhetnek olyan foltok, és makacs szennyeződések, amivel egy átlagos porszívó nem biztos, hogy megbirkózik. Ráadásul a szőnyegtisztító gép használatának következtében a szőnyegek, kárpitok élettartama sokkal hosszabb lesz.

A szőnyegtisztítógépek fajtái


A szőnyegtisztító gépeknek két fajtája van: az egyik extrakciós eljárással, a másik hengerkefés technológiával tisztít. Az extrakciós eljárás során a gép tisztítószeres vizet permetez a felületre, majd a koszos vizet visszaszívja. Ilyen pl. a Karcher Puzzi 10/1 vagy a Profi 53 kárpittisztítónk. Míg a Karcher gépet kisebb lakások szőnyeg és kárpit felületeinek tisztítására ajánljuk, addig a Profi 53 a legerősebb az extrakciós gépeik közül.


A hengerkefés típus esetén a gép súrolókefés eljárással tisztítja meg a kárpit felületeket, tehát gyakorlatilag hasonló hatást fejt ki, mintha kézi kefével lenne súrolva a szőnyeg, csak alaposabb, továbbá nem olyan fárasztó.

A szőnyegtisztító gépek használata

Ipari használat esetén


Ipari használat esetén két szempontot kell figyelembe venni, a tisztítandó felület nagyságát és típusát. Fontos, hogy a kefék megfelelő szélességűek legyenek, hogy minél nagyobb területet tudjanak egyszerre tisztítani, és az is, hogy akár többféle felületet tudjon kezelni a gép.

Közepes méretű irodák padlószőnyegéhez a Tennant hengerkefés (mikroszálas) szőnyegtisztító gépet javasoljuk, amely könnyen kezelhető, továbbá mély és alapos tisztítást végez. Nagyobb területek mind alap-, mind nagytakarításához a Viper CEX 410 -et javasoljuk. Ez a súrolófejes mélytisztítógép, könnyedén elbánik a makacs szennyeződésekkel is.

Háztartási használat esetén


Otthoni használatra olyan gépet érdemes választani, amely:

  • szűk helyek tisztítására is alkalmas
  • multifunkciós
  • könnyen mozgatható.


Otthonra a Karcher Puzzi 10/1  vagy a Karcher Puzzi 10/2 kárpit- és szőnyegtisztító gépet ajánljuk. Előbbit kisebb lakások, utóbbit nagyobb lakások, házak kárpit, vagy szőnyeg felületeihez javasoljuk.

Háztartási és ipari használatra egyaránt


Szerencsére ma már vannak olyan gépek is, amik mind otthoni, mind ipari használatra alkalmasak. A Viper CAR275 -öt nagyobb szövet felületek tisztításához ajánljuk, akár eseti, vagy rendszeres jelleggel, míg a Karcher Puzzi 300 közepes és nagyobb irodák, házak, lakások, illetve szállodák szőnyeg- és kárpit tisztítására is alkalmas.

Tekintse meg kínálatunkat, hogy kiválassza az Ön számára legmegfelelőbb szőnyegtisztító gépet!

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button