A takarítás és a higiénia minden iparágban fontos, de sehol sem annyira, mint az élelmiszeriparban. A nagyteljesítményű és hatékony ipari takarítógépek használata elengedhetetlen a kórokozók és a szennyeződések megszüntetéséhez.


Egyes iparági vállalkozások egész napokat szentelnek a helyiségeik és berendezéseik tisztítására, ami nem éppen könnyű feladat – de sokkal könnyebbé tehető a megfelelő, nagy teljesítményű takarítógépekkel.

Ebben a cikkben az élelmiszeripar számos területére ajánljuk a takarító berendezéseket:

– hús-, baromfi- és halfeldolgozás
– pékáru és édességgyártás
– zöldség-gyümölcs feldolgozás
– italgyártás

1. Hús-, baromfi- és halfeldolgozás


A hús-, baromfi- és halfeldolgozásra szánt terület tele van állati eredetű szennyeződésekkel, amelyek alapos tisztítást tesznek szükségessé. A fertőzések és betegségek veszélye miatt a hús- és baromfiüzemeknek szigorú előírásoknak és szabványoknak kell megfelelniük. Ahhoz, hogy ezeket teljesítsék, hatékony és minőségi tisztítóberendezéseket kell használniuk.

a) Szállítási területek — magasnyomású mosók

A szállítási területekhez erősen javasoljuk a forró vizes magasnyomású mosók használatát. Igényei szerint választhat benzines vagy elektromos magasnyomású mosót. Mindkét típus hatékonyan tisztít, valamint fellazítják a makacs szennyeződéseket is.

Tekintse át magasnyomású mosó kínálatunkat!

b) Vágópadlók és daraboló helyiségek – magasnyomású mosók és padlótisztítók

Javasoljuk a meleg vagy hideg vizes magasnyomású mosók és a padlótisztítók kombinációját az állati eredetű szennyeződések eltávolítására. Míg a magasnyomású mosók eltávolítják a legmakacsabb szennyeződéseket, a padlósúrolók tisztán és szárazon tartják a padlót, amely így gyorsan újra használhatóvá válik.

A vágópadló alakjától és méretétől függően válasszon a gyalogkísérős vagy a ráülős padlótisztító gépek közül.


2. Pékáru és édességgyártás


A pékségeknek napi, heti és alkalmanként speciális takarításra van szükségük, hogy biztosítsák helyiségeik tisztaságát és higiéniáját. A feldolgozó terület, a különféle sütők és szállítószalagok kiemelt figyelmet igényelnek.


a) Feldolgozási terület —  nedves/száraz porszívók

A porszívók alkalmasak a liszt, a porcukor és egyéb aprószemű szennyeződések eltávolítására, amelyek esetleg a padlóra hullottak.

b) Szállítószalagok – nedves/száraz porszívók

A nedves/száraz porszívókat úgy tervezték, hogy felszívják a száraz törmeléket és a kiömlött folyadékot egyaránt. Tökéletesek a szállítószalagokhoz, hiszen ezek a gépek lehetővé teszik a vízmentes tisztítást is, így nem kell aggódnia az elektromos alkatrészek károsodásától.

Tekintse át ipari porszívó kínálatunkat!


3. Zöldség- és gyümölcsfeldolgozás


A gyümölcsök és zöldségek nem megfelelő tisztaságú üzemben történő feldolgozása tönkreteheti a termék minőségét, vagy akár emberi fogyasztásra alkalmatlanná teheti őket. A megfelelő takarítóberendezések használatával megőrizhető a tisztaság és megakadályozható a keresztszennyeződés, így a termékek egészségesek és tiszták maradnak.

A nedves/száraz porszívók és magasnyomású mosók egyaránt alkalmasak a gyümölcs- és zöldségfeldolgozás minden területére. 


4. Italgyártás


A legszigorúbb higiéniai követelményeket a sör és az italok előállításánál tapasztalhatjuk. A higiénia nem csak a termék biztonságát érinti, de hatással van a minőségre, a megjelenésre és a megengedett tárolási időre. Az italgyártási üzletágnak három fő területe van – a szállítási területek, a csomagolási területek és a palackozási területek. Ezen területek mindegyike különös figyelmet igényel a tökéletes higiénia fenntartásához.

a) Szállítási területek – padlóseprők, magasnyomású mosók

A magasnyomású mosó és a seprőgép kombinációja eltávolítja a padlófelületről a szennyeződéseket, a kisebb törmeléket és a port. A seprőgép nagy teljesítményű forgókefét használ a törmelékek egyidejű felsöprésére.

Tekintse meg seprőgép kínálatunkat!

b) Csomagolási területek — padlóseprők, ipari porszívók

A csomagolóhelyeken elkerülhetetlenek a csomagolóanyag maradványok. A seprőgép és az ipari porszívó két nagyszerű választás a padló hatékony és eredményes feltakarításához. Nagy teljesítményű motorjaik alkalmassá teszik terjedelmes ipari területeken való használatra is.

c) Palackozó területek/berendezések – padlótisztítók

A palackozó területeken tapasztalható nedvesség feltakarításához tökéletes választás a padlótisztító gép, hiszen szárító tulajdonságának köszönhetően nem csak tiszta, biztonságos is lesz a járófelület.

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button