A padlótisztító gép két típusa a formai különbség miatt kapott más-más megnevezést. Nézzük meg, hogy ezek a különbségek mit jelentenek a gyakorlatban!


A padlótisztító gépek tányérkefés vagy hengerkefés kivitelben is bérlehetők, melyeket így különböző típusú padlókhoz, vagy munkafolyamatokhoz használhatunk.


A tányérkefés fejet általában kisebb, gyalogkísérős gépeknél, vagy nagyobb akkumulátoros modelleknél használják. De általánosságban elmondható, hogy ez a változat univerzáisabban alkalmazható, mert nem csak kefével, hanem változó erősségű pad surolókoronggal is felszerelhető.

Takarításkor a gép vizet adagol a kefe közepén található lyukba, melyen keresztül az a padlóra kerül. A tisztító kefék fordulatszáma 250-300 ford/perc. Ezeknek a gépeknek nagyobb a kefenyomása, így jobban eltávolítják a makacsabb szennyeződéseket, mint a hengerkefés társaik. A kefék elsősorban padló mosására, súrolására szolgálnak. A tárcsakefe különféle anyagokból készülhet, pl. nylon, vagy polipropilén. A konkrét típust aszerint válasszuk, hogy milyen típusú padlót szeretnénk tisztítani. Fontos tudni, hogy a legtöbb gép nem rendelkezik törmelék felszedő mechanizmussal, így a padlót a gép használata előtt fel kell seperni. Vagy előseprős adapterrel ellátott gépet kell választani, mint pl. a Hako BR1100-as gépet.

A hengerkefés súrológépek egy pár hengeres kefével vannak felszerelve, melyek 600 és 800 fordulat/perc közötti fordulatszámon – ellentétes irányban – mozognak. A víz a kefék előtt elhelyezett csepegtetőtálcán keresztül jut a padlóra. A kefék mozgása a laza szennyeződéseket és részecskéket egy tálcába szívja, amelyet a kezelő a tisztítás befejezése után ürít ki. Ezeket a gépeket rücskös, barázdáltabb, vagy fugázott felszínű padlófelületeknél ajánljuk, mert általuk a nehezebben elérhető helyek is megtisztíthatók. A hengeres kefék hasonló típusú anyagból készülhetnek, mint a tányérkefés változat.


A hengerkefés gépekből is vannak különböző erősségű változatok, azonban a hagyományos körpad surolókorongok széles választéka nem elérhető ennél a típusnál.

Cégünknél mindkét típusú padlótisztító gép elérhető, akkumulátoros és kábeles váloztatban is! 


Melyik padlótípushoz, melyik típust válasszuk?


A tányérkefés fej ideális olyan padlófelületekhez, amik idővel hajlamosak megkopni, de a legfontosabb szempont a sima felület. Ilyenek lehetnek pl. az iskolák, a kiskereskedelmi üzletek, az egészségügyi intézmények, a parkolóházak és a teremgarázsok padlózata. Ezek a helyek erősen ki vannak téve a napi szennyeződéseknek, de a tárcsás gépeknek nem okoz problémát a megtisztításuk.


Használatuk általában mindenféle padlófelületen alkalmas, de az alábbiakban előnyös:

  • Sima felületek
  • Vinyl felületek
  • Csiszolt, vagy simított beton

A hengerkefés gépek használata olyan egyenletlen felületű padlóburkolatoknál praktikus, ahol a kosz könnyen megbújuk, nehezen elérhető réseket találva magának. Ilyen lehet pl. egy csúszásmentesített felület.

Azok a padlóburkolatok, amelyeknél előnyös lehet a hengeres tisztítás:

  • érdesített, rücskösebb felületek
  • fugázott burkolat

 

Előnyök


Bár mindkét kefetípus hatékonyan tisztítja a padlót, más-más előnyöket élvezhetünk használatuk során.

Tányérkefés előnyök:

  • A tárcsás fejű gépek alkalmasabbak a sima felszínű padlófelület takarítására
  • Sokoldalú tisztítófej használatra alkalmas


Hengerkefés előnyök:


Ezek a gépek egyszerre tudnak seperni és súrolni. Nem keletkezik por, mivel a seprést nedvesen végzik.

  • A fugák megtisztítása
  • A magasabb fordulatszámon végzett munka általánosságban hatékonyabb tisztítást tesz lehetővé ezzel a technológiával.

Ennél a gépnél arra kell figyelni, hogy folyamatosan adagoljuk a vizet, mert ha kifogy és „üresen” dolgozunk vele, idő előtt megkopik a kefe, vagy még a padlófelületben is kárt tehet.

Ha további kérdése van, írjon nekünk a kapcsolat oldalon található e-mail címre,
vagy hívjon bizalommal a +36 70 595 8801-es telefonszámon.

Call Now Button